"Dzīve piespiež"; liepājnieki atklāti par potēšanos pret Covid-19

tautaruna.lv 15.augusts 2021, 11:43
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Liepājā darbojās izbraukuma vakcinācijas pret Covid-19 mobilais punkts, vēsta "liepajniekiem.lv".

Aiz vairākiem desmitiem cilvēku rindā gaida jauns puisis. Krišjānis tepat netālu dzīvojot. Nācis uz lielveikalu un pamanījis, ka te darbojas vakcinācijas punkts. ”Man ir sakrātas tukšās pudeles, kuras vajag uz leišiem aizvest nodot,” viņš skaidro, kāpēc te atrodas. ”Nē, citādi es tagad nepotētos. Vēlāk, uz rudeni.”

Žanna ar vīru jau trešo dienu braukājot pa Liepāju, lai tiktu pie vakcīnas, kurai pietiek ar vienu devu.

”Dzīve piespiež. Pirmkārt, jau darba dēļ, bet vajag arī pārvietošanās brīvību. Mēs esam nostādīti izvēles priekšā,” saka sieviete. Par veselību viņa cenšoties nespriest un šos jautājumus nekomentē.

”Uzskatu, ka cilvēkus vakcinē jau pietiekami ilgi, un neesmu manījusi, ka no tā slimotu vai mirtu. Pagaidām uzticos,” viņa norāda.

Arī Aleksandrs ieradies tāpēc, ka uzzinājis, ka mobilajā punktā vakcinēs ar ”Janssen” vakcīnu. Ilgi zvanījis un meklējis, kur var dabūt vienreizējo poti. ”Motivācija? Lai neierobežotu. Brīvības dēļ. Tagad taču visur prasa uzrādīt sertifikātu,” skaidro vīrietis. Darba dēļ viņš bieži braucot uz ārzemēm, apnicis nepārtraukti veikt testus un ”bāzt puļķi degunā” par savu naudu. ”Tikai tāpēc arī potējos. Kad pagājušajā gadā viss sākās, es ļoti daudz laika pavadīju Eiropas valstīs, kur bija ļoti augsta saslimšana, - Vācijā, Nīderlandē. Neredzēju, ka tur būtu tāda epidēmija, par kādu pie mums runāja. Es taču gan tur, gan šeit gāju uz veikaliem, tikos ar cilvēkiem, bet nesaslimu. Nu, varbūt saslimu, bet nesapratu,” spriež Aleksandrs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas