Tas nav joks! Zinātnieki atkal mēģinās sazināties ar citplanētiešiem

tautaruna.lv 16.aprīlis 2022, 19:13
 
PantherMedia/Scanpix/LETA
Lai gan sūtīšanas tehnoloģija vēl nav izstrādāta, astrofiziķi jau liek lielas cerības uz jauno "vēstuli" citplanētiešiem. Iespējams, paies tūkstošiem gadu, līdz vēstījums sasniegs paredzēto galamērķi. Tāpēc neviens negaida ātras atbildes, taču zinātnieki joprojām uzstāj, ka tādā veidā cilvēce vismaz kaut kā sagatavosies tikšanās reizei ar citplanētiešiem.
"Mēs vēlamies nosūtīt ziņu pudelē kosmosa okeānā, lai tikai pateiktu: "Ei, mēs esam šeit", izdevumam Live Science pauda Džonatans Dzjans, NASA Reaktīvo dzinēju laboratorijas astrofiziķis.

Jaunā ziņa būs balstīta uz iepriekšējiem mēģinājumiem sazināties ar citplanētiešu izlūkdienestiem - tā tiks palaists 50.gadadienā kopš iepriekšējās "ziņas" nosūtīšanas 1974.gadā.

Kosmosā atkal tiks palaista kodēta informācija par matemātikas, fizikas pamatiem, kā arī cilvēka DNS, aminoskābēm un glikozi. Tomēr šoreiz pētnieki mēģinās pabeigt Zemes atrašanās vietas karti Piena ceļā.

Astronomi ziņojumā iekļāva universālu laika marķieri, lai adresāts varētu saprast, cik ilgi pēc Lielā sprādziena ziņa nosūtīta.

Pirmais ziņojums citplanētiešiem tika nosūtīts 1974. gadā. "Vēstule" joprojām ir ceļā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas