Pircēji Latvijā neizpratnē: Kinder šokolādes olas ir vai nav bīstamas?

tautaruna.lv 16.aprīlis 2022, 14:30
 
Reuters/Scanpix/LETA
Raidījums “BezTabu” saņēma ziņu no kādas skatītājas, kura pauž neizpratni, sakot, ka pirms nedēļas Pārtikas un veterinārais dienests publiski paziņojis, ka “Kinder Surprise” šokolādes olas, kuras ražotas Beļģijā, nedrīkst šobrīd iegādāties, jo ir veselībai bīstamas. Tomēr veikalu plauktos šokolādes olas vēl aizvien atrodamas.

Veikala “Maxima” pārdevēja - konsultante parāda, ka tikai veikala noliktavā atrodamas kaitīgās - mazās šokolādes olas, taču tās no veikalu plauktiem ir izņemtas, un apgalvo, ka visas klasiskās - lielās šokolādes olas ir pilnībā drošas. Arī veikala “Lats” pārdevējs apgalvo, ka visas kaitīgās kinderolas no veikalu plauktiem ir izņemtas. Turpretim veikala “Sky” pārdevēja atklāj, ka kaitīgās šokolādes olas šajā veikalā vispār nekad nav bijušas, bet, lai būtu pavisam droši, veikalā jau viesojies Pārtikas un veterinārais dienests. Arī veikalā “Sky” visas pieejamās kinderolas ir drošas.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova atklāj, ka pēc saņemtās informācijas no beļģu aģentūras no veikalu plauktiem jāatsauc visa Beļģijā ražotā produkcija.

“Kinder Surprise” izplatītāji Latvijā un oficiālie “Ferrero” sadarbības partneri ir “Eugesta un Partneri SIA”. Šobrīd izplatītāji pārtraukuši kinderolu piegādi un no veikalu plauktiem šokolādes olas izņēmuši, tomēr uzsver, ka ne visi kinderolu veidi ir kaitīgi.

Ieva Grīnberga
“Eugesta un Partneri SIA” izpilddirektore
"Šeit jāatšķir divas lietas - speciālie sezonas produkti un parastās (20g) Kinderolas. Tiek atsaukti tikai Beļģijā ražotie produkti un Latvijā tādu ir maz. Cita lieta, ja pircējs redz 100g Kinderolas (Smurfu sērijas, rozā vai ar Lieldienu tematiku), Schoko-bons, maisiņu ar mazajām oliņām vai mantiņu - tos nevajadzētu iegādāties un lietot uzturā, bet, ja tā jau ir iegādāta, to vajadzētu atgriezt tirdzniecības vietā, kur tā iegādāta, kopā ar pirkuma dokumentu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas