Eksperts atklāj, vai zaudēts karš var novest pie Putina krišanas

tautaruna.lv 16.aprīlis 2022, 16:45
 
F64
Vidzemes Augstskolas vadošais pētnieks Gatis Krūmiņš intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka Eiropā un Krievijā atšķiras vērtību skalas. Ja Krievija tiks sakauta, tas Krievijā ātri mainīs daudzus procesus, uz ko jābūt gataviem.

Pēc viņa sacītā, Krievija un Baltkrievija ir sociāla pulvera mucas, krievi ir iestrēguši 19. gadsimta beigu, 20.gadsimta sākuma imperiālisma domāšanā.

Vienlaikus viņš pieļāva - karš varētu ieilgt, ja krievi turpinās turēties pretī un uzskatīt, ka metodes attaisno līdzekli.

Komentējot to, vai zaudēts karš var vest pie Putina krišanas, pie demokrātijas Krievijas valstī, viņš teica, ka šādā gadījumā var sekot politiskā līdera maiņa- būtu jātrod vainīgais - Putins vai elite. Tāpat zaudēts karš var sekmēt pavēršanos demokrātijas virzienā.

Vaicāts, cik ilgi ukraiņi var turēties pretim Krievijas karaspēkam, vēsturnieks teica - katram ir robežas, bet ukraiņi ir pieņēmuši pareizo stratēģiju un cīnās līdz galam. Patlaban Ukrainā situācija kļūst labāka, jo rietumi ir noticējuši tai, ieroču piegādes turpinās. Ukraina ir kļuvusi spēcīgāka, ukraiņiem ir emocionālais pārsvars, viņi sev ir noticējuši. Viņš teica, ka ik dienu ukraiņi sev notic arvien vairāk, un tādējādi patlaban ir izdarījuši vairāk nekā mēs 1939.gadā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:29

Jaunākās diskusijas