"Ja karš, saprotat, ka jums beigas?"; ko Žirinovskis teica par Latviju?

tautaruna.lv 16.aprīlis 2022, 12:05
 
Reuters/Scanpix/LETA
Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka 75 gadu vecumā miris Krievijas skandalozais politiķis Vladimirs Žirinovskis.

Žirinovskis bija slavens ar saviem pretrunīgi vērtētajiem un skandalozajiem populistiskajiem izteikumiem.

Lūk, ko Žirinovskis teica par Latviju: "Tagad pie jums ir amerikāņu tanki - kāpēc? Kara gadījumā ar NATO Baltijas valstis pirmās nonāks grūtā situācijā - jo jums tur ir bāzes, NATO tanki , karaspēks - desmitiem tūkstošu!

Jā, pagaidām nav daudz - bet tie stāv gan Igaunijā, gan Latvijā, gan Lietuvā. Un, protams, šīs valstis pakļauj sevi riskam. Protams, jums ir visas tiesības - bāzes, karaspēks - dari, ko gribi. Bet kara gadījumā jūs saprotat, ka jums ir beigas? Šodien ir bāzes, balles, apbalvojumi, parādes. Jums ir tiesības darīt visu, neatkarīga valsts. Pievienojies otrajam NATO blokam, trešajam. Bet ko jūs darīsit kara gadījumā?

Mēs nejautāsim jums atļauju izdarīt triecienu Eiropai, kur uzskatīsim par vajadzīgu. Un jūs tepat, tuvu, mums esat. Vai zināt, ka kodolbumbām lidot līdz Pēterburgai - 4 minūtes? Maskava - 15 minūtes. Vai mēs to piecietīsim? Ka NATO bombardēs Maskavu no lidlaukiem Latvijā? Mēs to nekad nepieļausim! Līdz tam, kad būs pieņemts lēmums pacelt lidmašīnas gaisā uz Maskavu - mēs iznīcināsim visu Latviju, nekas nepaliks - būs bedre! Maskavas virzienā nepacelsies neviena lidmašīna! Tas pats Igaunija, tas pats ir Lietuva."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:51

Jaunākās diskusijas