Brīdina! Telefoni ietekmē nepatīkamas slimības attīstību

tautaruna.lv 15.janvāris 2023, 15:42
 
Kaspars Krafts / F64
Ģimenes ārste Lietuvā Jūrate Valiukiene norādījusi, ka par šo slimību cilvēki runā nelabprāt un norādījusi, kas ir šīs slimības cēloņi, raksta portāls "Lrytas".

Hemoroīdi ir slimība, par kuru cilvēki nelabprāt runā pat ārsta kabinetā. Tikmēr ar to slimo daudzi cilvēki visā pasaulē.

"Hemoroīdu parādīšanās ir ļoti sarežģīta lieta. Nav viena iemesla, kāpēc šī slimība rodas. To var veicināt vecuma īpatnības, vēnu tonusa izmaiņas, aizcietējumi. Viss šis iemeslu komplekss veicina tūpļa audu pietūkumu. Tie palielinās un tad audi novirzās," par slimības cēloņiem stāstīja ģimenes ārste.

“Arī ļoti ilga sēdēšana uz poda ir viens no galvenajiem hemoroīdu riska faktoriem. Tualetē vajadzētu pavadīt ne vairāk, kā 3 minūtes, jo sasprindzinājums nokārtošanās laikā un ilgstoša sēdēšana tādā pozā tūpļa audus ietekmē pastiprināti. Mūsdienās telefona atrašanās tualetē mums ir kaitīga. Tā dēļ tualetē pavadītais laiks dažkārt pagarinās no 3 minūtēm līdz 30 minūtēm, jo ​​mēs vienkārši aizmirstam, kur atrodamies un kāpēc sēžam”, par cilvēku kaitīgajiem ieradumiem stāstīja ārste.

Hemoroīdi var attīstīties arī nepareiza uztura dēļ, ēdot īpaši asus un šķiedrvielu maz saturošus ēdienus, kā arī alkohola lietošanas vai aptaukošanās dēļ.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas