"Pietiek": Apdrošinātājs nespēj no Kaimiņa piedzīt 24 000 eiro; lieta nonākusi tiesā

tautaruna.lv 15.janvāris 2023, 9:03
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Apdrošināšanas sabiedrība "Balta" jau divarpus gadus cenšas no bijušā Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa piedzīt vairāk nekā 24 tūkstošus eiro par izraisīto ugunsgrēku. Tā kā A, Kaimiņš nekādi nav vēlējies maksāt, lieta jau nonākusi tiesā, vēsta pietiek.com.
"Pietiek" rīcībā esošā informācija liecina, ka pēc tam, kad A. Kaimiņš 2019. gada 1. decembrī savā īrētajā dzīvoklī Rīgā, Antonijas ielā 10-9A izraisīja ugunsgrēku, Balta ir izmaksājusi ēkas īpašniekam apdrošināšanas atlīdzību 22 785 eiro apmērā, kā arī segusi 1362 eiro lielos ekspertīzes izdevumus, - kopā tātad 24 148 eiro.

Pietiek rīcībā ir eksperta atzinums, kas apgāž bijušā deputāta publiski stāstīto, ka ugunsgrēku izraisījusi Ikea lampiņa.

„Ugunsgrēka izcelšanās iemesls, kas notika 01.12.2019.g. pēc adreses: Rīgā, Antonijas ielā 10 dz.9-A, izcēlās dzīvoklī, guļamistabā, gultas atrašanās vietā. Ugunsgrēka izcelšanās iemesls bija degošas cigaretes, sveces vai cita mazjaudīgā siltuma impulsa iedarbība uz gultas materiāliem vai degošajām konstrukcijām ar tālāku ugunsgrēka izplatīšanos. Aprakstītājā situācijā pārkāpts 2016. gada 19. aprīļa Ministru kabineta noteikumu Nr.238 „Ugunsdrošības noteikumi" 6.punkts,” teikts atzinumā.

Portāls NRA 2019. gada 2. decembrī rakstīja, ka deputāts Kaimiņš cietis ugunsgrēkā un atrodas slimnīcā. Jau toreiz sākotnējā informācija liecināja, ka dzīvoklis, iespējams, aizdedzies no bez uzraudzības atstātas sveces. Savukārt izdevumam "Kas Jauns" viņš stāstīja, ka tovakarviņš ar draudzeni ieradās mājās, lai noskatītos kādu filmu. Guļamistabā viņš uzklājis gultu, bet gultas malā viņam ir IKEA lampiņas, kas tobrīd bija iedegtas. Pēc viņa teiktā, tieši tās arī esot izraisījušas ugungrēku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas