Sieviete Aizkrauklē panikā par bijušā vīra rīcību

tautaruna.lv 15.janvāris 2023, 14:45
 
Emīls Desjatņikovs/F64
Raidījumā “Bez Tabu” vēršas Inga no Aizkraukles, kuras pacietības mērs ir pilns. Aizkraukliete vēlas pielikt punktu vairākus mēnešus ilgušām kaimiņa izdarībām.

Reiz cerīgā kopdzīve un arī tā dēvēto civillaulību laikā piedzimušais dēls neglābj Ingas attiecības. Pērnā gada maijā tām pielikts trekns punkts. Tomēr mēnešiem ilgi bijušais sirdsāķītis veicot aizkrauklietes īpašuma videonovērošanu, izvietojot kameras uz kaimiņos esošās - kopdzīves laikā iegādātās - ēkas.

"Kameru skaits mainās no kunga garastāvokļa. Šodien grib četras, būs četras. Šodien viņš grib vienu, būs viena kamera. Un nemitīgi visās malās es tieku filmēta. Es visu laiku piedomāju, ka mani filmē. Īstenībā ir ļoti nepatīkami dzīvot filmā, apmēram kā modernos šovos, kur cilvēki tiešraidē dzīvo," saka Inga.

Inga arī tur aizdomās bērna tēvu par ielaušanos. Proti, redzot videonovērošanas kamerās, ka visi ir aizbraukuši, notikusi zādzība kā Ingas, tā arī tālākā kaimiņa īpašumā. Par notikušo abi vērsušies policijā.

Lauris Linabergs, Datu valsts inspekcijas Prevencijas nodaļas vadītājas vietnieks, skairo: "Ja tiek veikti ieraksti un vēlāk ar šiem ierakstiem tiek informētas kādas trešās personas, kāds plašāks cilvēku loks vai pat varbūt tas tiek likts kādā sociālajā tīklā, tad tas jau ietilpst Datu valsts inspekcijas uzraudzības kompetencē. Un neatbilstošas šādas informācijas apstrāde arī varētu tikt uzskatīta par pārkāpumu."
Arī Linabergs konkrētajā situācijā saskata vajāšanas pazīmes, aicinot Ingu vērsties ne tikai inspekcijā, bet arī Valsts policijā.
"Šī videonovērošanas kamera [pie Ingas mājas] ir pavērsta pret iebrauktuvi manā īpašumā, jo vasarnīcā atrodas diezgan daudz būvmateriālu, un tie ir jāpieskata vismaz attālināti. Mēs jau sen… pusgadu jau nedzīvojam kopā. Man ar viņu nekāda sakara vairs nav," skaidro Ingas bijušais dzīvesbiedrs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas