"Gribas bērnu pamest vienu..." kādas mammas emociju kliedziens izraisa asas diskusias

tautaruna.lv 15.janvāris 2023, 17:09
 
Pixabay
Bērnu audzināšana nav vienkārša, katram vecuma posmam savi izaicinājumi. Vecākiem tas prasa viedumu, izpratni par bērna vecuma īpatnībām, spēju kontrolēt savas emocijas u.tml. Kādas mammas emociju kliedziens raisījis plašas diskusijas....sist viengadnieku un vēlme viņu pamest....nav normāla reakcija, mammai nepieciešama palīdzība un atbalsts, uzskata līdzcilvēki.

Jana: Es nespriestu pēc viena ieraksta, vai viņa ir gana mātišķa. Ko gan var spriest - nespēj kontrolēt savas emocijas, nesaprot maza bērna uzvedību, varbūt depresija, kas noved pie vardarbības pret bērnu.

Debesmanna: Izdegšana diemžēl palielina vardarbības risku un aiz bezspēka, izmisuma ir tik grūti savaldīt, regulēt savas emocijas. Šeit jaunajai māmiņai ir vajadzīgs atbalsts. Un nē, es neattaisnoju vardarbību. Ar šādām mammām strādāju katru dienu. Nosodījums nepalīdzēs kļūt labākai mammai.

Līva: Skumjš piemērs, tik pat skumji izmantot to savu personīgo politisko viedokļu argumentēšanai. Nē, visiem nevajag bērnus. Šis nav ok un vajag iejaukties, bet teikt mātei, kas acīmredzami pati atzīst, ka nemāk adekvāti tikt galā, ka "idiotei vienkārši nevajadzēja bērnu" nav ok.

Pepmamma: Tur katram teikumam man būtu atbilde un ieteikums. No zinātniskās pieejas. Maksimāli nereālas gaidas mammai no bērna un no sevis.

Laura: Gribēju teikt - cik ļoti uzlabotos dzīves kvalitāte, ja sieviete zinātu ka un kam jāprasa palīdzība

Anna: Kāda fantāzija ir "mātišķās būtnes", kas ik dienas ir laimīgas un jūt piepildījumu? Te ir izdegusi mamma, kas apzinās, ka netiek galā un lūdz padomu. Vispār nevietā rādīt ar pirkstu, ka, nu lūk, tev to bērnu nemaz nevajadzēja.

Ance: Nu tur mamma izklausās izdegusi un kaut vai anonīmi,vismaz ceru,ka kaut kādu atbalstu vai ieteikumus saņēma. Par to pēršanu-mums te pagājušajā gadā bija viena bērnu pēršanas normalizēšana diskusijā par ko man joprojām random iedomājoties žoklis atkaras.

Dārta: Ārprāts, ārpràts, ārprāts! Es ļoti ceru, ka Tev taisnība par izdegšanu, jo man izklausās pēc sievietes, kas vispār nesaprot bērnu! Viņa sūdzas par pašsaprotamām lietām, ko bērni dara, un uztver tās kā "speciālas"!!! Un NOPĒRT?! Es laikam gribētu dzīvot neziņā, jo šis ir briesmīgi

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas