Esmu ļoti iecietīga, bet ir dienas, kad, goda vārds, gribas iemaukt visiem tiem, kas ēdot čāpstina, strēbj zupu, maisa kafiju, cenšoties izkasīt tasītē caurumu, pēc tam karotīti sitot pret krūzes maliņu, pēc ēšanas vēl skaļi ar mēli tīra zobus.�
— Renate (@renatelz) January 11, 2023
Nu, TIEŠĀM kultūra ir tik sveša?
Viņa piebilst: "Šķīvis nav jākasa, dakša pie katra kumosa gar zobiem ar skaņu nav jāvelk, mēle no mutes nav jāizbāž, lai iebāztu kumosu mutē. Kas ir iemesls, kāpēc cilvēki nepagūst elementāru galda kultūru? Man raudāt gribas. Esmu novērojusi, ka ir ļoti daudz vecāku, kas saviem bērniem šo nemāca. Laikam, ja bērnībā neiemāca, tad cilvēks tā arī turpina dzīvot un ēst kā cūka."
Inita: Kuri ilgi un skaļi maisa kafiju, tēju u.tml. es vienmēr jautāju: “Tu gribi pasauli vairāk iegriezt?” Protams, normas jāievēro, bet vispār šādās reizēs der atcerēties, ka mēs paši arī neesam tik perfekti, lai kā arī mums pašiem šķistu.
Margita: Ak dies, kur vēl tās visas sievietes, kas vilcienā blakus ķemmē matus, vīlē nagus un žāvājas tā, ka mandeles var redzēt. Un veči, kuri šņaukājas un kraukājas.
Līva: Tev - mizofonija (man arī). Bet daudziem pieaugušajiem ir bērnībā neizārstēta lieta, nesaistīta ar kultūru - elpošana caur muti, kā dēļ viņi pēc noklusējuma ēd ar muti vaļā un čāpstina, īpaši to nejūtot. Es tādos brīžos eju uz citu telpu.
John: Noteikti nebrauciet uz Ķīnu. Tur tas viss ir 100x trakāk un skaitās pieklājīgi. Pēc ēšanas arī nospļausies uz grīdas, turpat restorānā.
Katons: Es nesaprotu ļaudis, kuri gaļu “kniebj” ar dakšu, un tad “atvelkot” to no lielā gabala skrāpē šķīvi. Dažreiz gribās uzbļaut, lai izmanto nazi. Bet- nē. Ēd tikai ar dakšu.
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram kanālā.