ASV Skolas šāvēja tēvs notiesāts par ieroča iegādi savam dēlam

Portāls nra.lv 16.marts, 20:30
 
Freepik
Šonedēļ tiesa Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) atzina par vainīgu slepkavībā Mičiganas skolas šāvēja tēvu, jo tieši viņš nopirka dēlam ieroci, kas tika izmantots uzbrukumā.

Džeimsam Krumblijam tika izvirzītas apsūdzības četrās slepkavībās. Viņa sieva Dženifera Krumblija pagājušajā mēnesī tika notiesāta par tām pašām apsūdzībām. Viņiem katram draud līdz pat 15 gadiem cietumā un sods tiks izskatīts noslēdzošajā tiesas sēdē 9.aprīlī.

2021. gada novembrī Ītans Krumblijs atklāja uguni Oksfordas vidusskolā Detroitā, nogalinot skolas biedrus Teitu Mairu (16), Hanu Sendžuljanu (14), Medisinu Boldvinu (17) un Džastinu Šilingu (17). Tagad viņš izcieš mūža ieslodzījumu bez apžēlošanas tiesībām.

Viņa māte un tēvs ir pirmie skolas šāvēja vecāki, kuriem ASV tika izvirzītas apsūdzības par sava bērna rīcību. Apsūdzības puse norāda, ka vecāki ilgstoši ignorēja pazīmes, ka pusaudzim ir problēmas ar garīgo veselību, turklāt ieroci viņa tēvs uzdāvināja tikai pāris dienas pirms šaušalīgā nozieguma izdarīšanas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:52

Jaunākās diskusijas