Blogeris dīvaina mērķa vārdā nomērdē badā savu dēlu

tautaruna.lv 20.aprīlis, 18:05
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Krievijā tiesa blogerim svaigēdājam Maksimam Ļutijam, kura bērns nomira no nepietiekama uztura, piesprieda 8 gadus ieslodzījumā stingrās drošības kolonijā. Pēc aculiecinieku teiktā, Ļutijs eksperimentēja ar savu dēlu, vēloties izaudzināt viņu par cilvēku, kurš barojas tikai ar “saules enerģiju”.

2023. gada martā no vairāku orgānu mazspējas nomira Maksima Ļutija jaundzimušais dēls. Vīrietis tika apsūdzēts par smaga kaitējuma nodarīšanu bērna veselībai un vecāku pienākumu nepildīšanu. Saskaņā ar pirmo pantu viņam draudēja līdz 15 gadiem, par otro - līdz trim gadiem cietumā, raksta Svoboda.org.

Ļutijs pozicionēja sevi kā personības izaugsmes treneri un "netradicionālu" dziedināšanas metožu atbalstītāju. Viņš iestājās par atteikšanos no pārtikas un barošanos ar saules enerģiju.

2023. gada februārī Ļutija dzīvesbiedre mājās dzemdēja bērnu. Pēc tam, kā uzskata izmeklētāji, mēneša laikā tēvs trīs reizes atņēma mātei mazuli un uz dienu liedza viņam piekļuvi mātes pienam. Kad jaundzimušā veselība pasliktinājās, pāris viņu veda uz slimnīcu, taču bērns pa ceļam nomira.

Apsūdzība norāda, ka mazuļa nāves cēlonis bija izsīkums un hipotermija, kas radās viņa vecāku piekopto "netradicionālo" dziedināšanas metožu rezultātā.

LĻutijs neatzina savu vainu smaga kaitējuma nodarīšanā dēla veselībai un apgalvoja, ka nav aizliedzis mātei barot bērnu un nav ierobežojis viņas uzturu.

Savā pēdējā vārdā viņš norādīja, ka nožēloja bērna nāves izraisīšanu nolaidības dēļ. Viņš apgalvoja, ka pie ārstiem nav vērsies, jo nav zinājis, ka puika piedzimis priekšlaicīgi un mātei bijušas veselības problēmas.

Bērna māte Oksana Mironova iepriekš tika sodīta ar divu gadu audzināšanas darbu par vecāku pienākumu nepildīšanu un mazuļa atstāšanu briesmās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

20.aprīlis

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:22

Jaunākās diskusijas