Nosaukta "saulainākā pilsēta uz Zemes"; šajā pilsētā 91% no visa gada spīd saule

tautaruna.lv 11.maijs, 2:30
 
pexels.com
Jumas pilsēta, kas atrodas ASV, Arizonas štatā, ieguvusi titulu "Saulainākā pilsēta uz Zemes". Ja mēs Latvijā priecājamies par saulainām un siltām dienām, šajā pilsētā dzīvojošie ir priecīgi par apmākušos laiku.

Kā vēsta medijs "Daily Star", šajā pilsēta 91% laika no visa gada spīd saule. Izsakot to stundās - no iespējamām 4456 stundām gadā šajā pilsētā saule spīd 4055 stundas.

Dzīve pasaules saulainākajā pilsētā nemaz nav tik viegla, kā sākotnēji var šķist.

Pilsētas iedzīvotājiem nākas cīnīties arī ar pamatīgu karstumu. Reizēm termometra stabiņš saulē rāda pat +50 grādu atzīmi.

"Jumā saule spīd 11 stundas ziemā un līdz pat 13 stundām vasarā. Dzīvošana tuksnesī nozīmē, ka dienas laikā būs tik karsts, ka, lai izvairītos no karstuma izsīkuma, jums būs jāslēpjas telpās. Lielāko daļu sava laika dienā jūs pavadīsiet iekštelpās un iziesiet ārā vakarā, kad laiks ir vēsāks," stāsta Arizonas tūroperatora "WeVenture" īpašnieks Maikls Stavasts, kurš regulāri uz šo pilsētu ved tūristus, kas vēlas baudīt dienas bez lietus un mākoņiem.

"Esmu pieredzējis temperatūru, kas pārsniegtu 125 grādus pēc Fārenheita (50 grādu pēc Celsija), visgrūtāk ir tad, kad iestājas vasara un katru dienu ir virs 100 grādiem (38 grādiem). Tā kā temperatūra saglabājas augsta arī naktīs, ir grūti aizmigt," min Maikls.

Pilsētā vien retos gadījumos līst lietus. Nokrišņu daudzums gada laikā ir vidēji 89 mm, padarot to par vienu no sausākajām vietām uz Zemes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

11.maijs

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas