Policistiem izdodas atklāt 40 gadus senu slepkavības lietu, pateicoties košļājamajai gumijai

tautaruna.lv 28.marts, 19:30
 
pexels.com
1980. gadā ASV tika pastrādāta aukstasinīga slepkavība. Oregonas štatā, studentu pilsētiņā, tika nogalināta studente. Gadiem ilgi izmeklētāji nespēja atrast slepkavu. Nu, pēc 40 gadiem tas beidzot izdevies. Interesanti, ka lietu palīdzēja atrisināt neliels košļājamās gumijas gabaliņš, ziņo "Daily Star".

Saskaņā ar tiesu medicīnisko ekspertīzi studente Barbara Meja Takere piedzīvoja seksuālu uzbrukumu un pēcāk tika piekauta līdz nāvei.

Ilgstoši izmeklētāji nespēja atrisināt šo slepkavības lietu. Šķita, ka tā arī paliks un vainīgais netiks atrasts.

Uzbrucējs bija atstājis savu DNS uz bojā gājušās ķermeņa, taču izmeklētāji nespēja noskaidrot, kam pieder šis DNS paraugs.

2021. gadā ģenealoģistam radās aizdomas, ka slepkavību, iespējams, paveicis 60 gadus vecais Roberts Plimptons, kurš dzīvo Oregonas štatā. Lai arī viņam nebija uzreiz acīmredzamu pierādījumu, ka tieši Roberts pastrādājis slepkavību, eksperts nolēma turpināt izmeklēšanu.

Viņš izsekoja Robertu. Redzot, ka vīrietis zemē nomet košļājamo gumiju, viņš steigšus to savāca un devās uz laboratoriju. Salīdzinot slepkavas un Roberta DNS paraugs, tie uzrādīja 100% saderību. Slepkava bija Roberts.

Kad atklājās DNS atbilstība, policija nekavējoties arestēja Robertu.

Tiesnesis atklāja, ka Roberts iepriekš netika notiesāts, jo prokurori nebija nepārprotami pierādījuši, ka tieši viņš ir izdarījis šo noziegumu.

Šobrīd vēl nav skaidrs, kāds būs Roberta sods. Tiesas sēde notiks jūnijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:42

Jaunākās diskusijas