Zobārste: Ko nekādā gadījumā nestāstīt savam bērnam

tautaruna.lv 24.oktobris 2020, 21:42
 
F64, Aivars Ķesteris
Savā Twitter profilā zobārste Liene dalās ar praktiskiem ieteikumiem un pārdomām par zobu kopšanu. Šoreiz viņa ir atklājusi trīs ļoti būtiskas lietas, ko nevajadzētu stāstīt savam bērnam, lai nesagādātu nepatīkamu pieredzi, apmeklējot zobārstu.

Balstoties savā pieredzē, zobārste Liene norāda, ka bērnam nedrīkst teikt, ka "zobārsts neko nedarīs." Jo patiesībā jau darīs gan - skatīsies, liks mutē spogulīti un tamlīdzīgi. Bērns arī šīs uzskata par darbībām. Šādi solījumi var tikai izraisīt konfliktu starp vecāku un ārstu.

Nevajadzētu arī stāstīt par savu nepatīkamo pieredzi un izmantot salīdzinājumus, kā ir tagad un kā bija agrāk: "Tagad jau ir moderni, bet agrāk! Tā tante ar kājminamo urbi bez šprices!" Labāk izvēlieties šos stāstus paturēt sarunām ar draugiem.

Zobārste norāda, ka vizīti apgrūtina arī situācijas, kad ārsta vai higiēnista kabinetā vecākiem nevajadzētu rādīt savu dominanci. Nevajag likt bērnam izvēlēties, kuru klausīties - vecākus vai ārstu. Ja esat kabinetā, tad ļaujiet runāt un savu darbu veikt tikai ārstam, kurš strādā ar bērnu, ne viņa vecākiem.

Ekrānšāviņš no twitter.com

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas