Vecāki uztraucas: influenceri reklamē smēķējamus vitamīnus

tautaruna.lv 24.oktobris 2020, 11:32
 
F64, Tomas Urbelionis
Arvien vairāk jauniešu influenceru sociālajos tīklos parādās lietuviešu izgudrojums "Vitapen", kas izskatās un funkcionē gluži kā elektriskā cigarete, tomēr nikotīna un tabakas vietā glabā vitamīnus. 

Šī ierīce satur melatonīnu un B12 vitamīnus. Ražotāji iesaka veikt vidēji 20 inhalācijas stundas laikā. Tikmēr cilvēki, kas pamanījuši "Vitapen", sāk pamatoti uztraukties, jo arī pirms šo vitamīnu lietošanas, jākonsultējas ar ārstu.

Ekrānšāviņš no twitter.com

Nemaz nerunājot par ierīces izskatu un to, kāds vēstījums tiek nodots jaunatnei. Sociālajos tīklos lasāmi vairāku vecāku komentāri, kas uzskata, ka šādā veidā jaunieši tiek mudināti sākt smēķēt agrā vecumā.

Ekrānšāviņš no twitter.com

Šos lietuviešu vitamīnus reklamē arī vairāki populāri latviešu influenceri, kuru audiorija pārsvarā ir nepilngadīgas personas.

Satraucošu tendenci var novērot attiecībā uz jauniešu motivāciju smēķēt, jo tieši vēlme iederēties un citu vienaudžu pamudinājums ir galvenie iemesli, atklāj esparveselibu.lv aptaujas dati. Arvien populārākas kļūst e-cigaretes. Turklāt ražotāji turpina piedāvāt arvien jaunas ierīces ar mūsdienīgu un piesaistošu dizainu, padarot to lietošanu daudzu patērētāju acīs par stilīgu nodarbi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:45

Jaunākās diskusijas