Skolēnu brīvpusdienu atšķirības Rīgas un Tallinas skolās ir pārsteidzošas

tautaruna.lv, Anete Ošleja 24.oktobris 2020, 18:01
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Galvaspilsētas skolēniem ik dienu pienākas bezmaksas siltas brīvpusdienas, taču šajā gadā esošās pandēmijas dēļ, lai mazinātu inficēšanās riskus, ēdinātāji izvēlas nevis piegādāt katru dienu svaigas pusdienas, bet gan piedāvāt pārtikas pakas nedēļai.

Pilsētvides aktīvists, Māris Kalējs sociālajā medijā Twitter ir dalījies ar dažāda veida pusdienu komplektu piedāvājumiem, izceļot Rīgas un Tallinas skolu pārtikas paku atšķirības. Par piemēru ir ņemtas divas Rīgas skolas un viena Tallinas izglītības iestāde, taču nav zināms precīzi, tieši kurās mācību iestādēs tiek piedāvāts šāds uztura plāns nedēļai.

Ekrānuzņēmums no Twitter

Vienā no Rīgas skolā pusdienu piedāvājums ir visai skops. Jauniešiem piedāvājot nedēļas siltās pusdienas aizstāt ar kartupeļu un burkānu maisu, pienu, maizi, musli un gaļas konservu.

Ekrānuzņēmums no Twitter

Savukārt otrs Rīgas skolēnu brīvpusdienu piemērs iekļauj vairāk produktus, taču nepiedāvā bērniem uzturā ne dārzeņus, ne augļus, izņemot vienu ābolu, kuru būtu nepieciešams sagriezt piecās daļās, lai ikdienas maltīte būtu uzturvielām bagātāka.

Ekrānuzņēmums no Twitter

Savukārt kāda no Tallinas skolām skolēniem piedāvā plaša klāsta, uzturvielām bagātu maltīti. Igaunijas ēdinātāji ir padomājuši par daudzveidīgāku maltīšu klāstu, iekļaujot pārtikas pakā arī gaļu, augļus, cepumus un pat granolu.

Būtiskākā atšķirība starp Latvijas un Igaunijas bērnu ēdienkarti ir tajā, ka Rīgas skolēniem lielākoties tiek piedāvāts ēdiens, kuru būtu nepieciešams pašam pagatavot.

Jau iepriekš tika vēstīts, ka Rīgas skolēnu pārtikas pakas nedēļai ir visai skopas. Raiņa vidusskolas audzēkņiem siltu pusdienu vietā tika pasniegts litrs piena, brokastu pārslas, maizes standziņas, jogurts, sausiņi un 300 mililitru sula, ar ko būtu jaunietim pusdienās jāiztiek veselu nedēļu, piecās pilnvērtīgās pusdienās. Šāda situācija bija izveidojusies nepietiekamā finansējuma dēļ, kā skaidroja pārstāvošais ēdināšanas uzņēmums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas