Fūrmanis par saviem izteikumiem dabū trūkties no līdzcilvēkiem

tautaruna.lv 20.janvāris, 0:30
 
Gints Ivuškāns/MN
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās no politiskās partijas Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) par saraksta lokomotīvi plāno pieteikt ekonomikas ministru Viktoru Valaini, savukārt no partijas "Apvienotais saraksts" (AS) kā pirmo kandidātu plānots pieteikt "Tviterkonvoja" vadītāju Reini Pozņaku, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Sabiedrībā šī ziņa par R. Pozņaka kandidēšanu tiek uztverta gana pozitīvi. Protams, demokrātiskā sabiedrībā arī atšķirīgs viedoklis ir uzklausāms. Vienu no "skaļākajiem" viedokļiem paudis Roberts Fūrmanis. Tiesa, vairums komentētāji nebija ar viņu vienisprātis.

"Reiņa kandidēšana EP vēlēšanās kārtējo reizi apliecina, ka aiz labiem nodomiem vairumā gadījumu slēpjas politisks aprēķins," uzskata anesteziologs, reanimatologs Roberts Fūrmanis.

Elīna: Reinis 2022.gada februàra beigās sāka menedžēt Twitter konvoju, lai 24.gadā kandidètu EP vèlēšanās? Fūrmaņa kungs, kàpēc taisīties par idiotu, ja var izmantot izdevîbu paklusēt?

Elita: Reiņa neatlaidīgajā un pašaizliedzīgajā darbībā ar tviterkonvoju nekāda aprēķina nebija. ne jau tāpēc Reinis organizēja neskaitāmus tviterkonvojus, lai tiktu ievēlēts EP. ja godājamu cilvēku aicina kandidēt EP vēlēšanās, tas ir tikai labi.

Sarmīte: Nav jau arī tā, ka lēmums kandidēt vēlēšanās, kļūt par politiķi, ir slikts lēmums. Mums būtu jābeidz uz šādu kustību skatīties kā uz kaut ko automātiski nožēlojamu.

Unāma: Cilvēks, kas intensīvi palīdz ukraiņiem, redz kara postu un ES birokrātiju (bremzi, utopiju, aklumu) iespējams secinājis, ka bez “oficiāla statusa” nekas nemainīsies. Tas saprotami, jo ES birokrātijas mekā ir tribīnes, kur teiktais izskan plašāk. Kāpēc lai nekandidētu?

Aigars: Pirmkārt Reinis labi ieredzēts un pazīstams ar konkrētā politiskā spēka cilvēkiem. Nez vai tas ir kas tāds, par ko jākaunas. Vai tāpēc, ka cilvēks no pirmās kara dienas bijis aktīvs, palīdzot Ukrainai, viņam ir politisks celibāts? Domāju, EP Pozņaks būtu ieguvums visiem!

Nikolajs: So what? Kā vispār var pārmest kādam, ka viņš izmanto savas likumīgās tiesības?

Kaspars: Stulbenis. Ja tā domā par citiem, tad jāsecina, ka tā ir tava prizma, caur ko tu vērtē un pieņem lēmumus. Kurš tad būtu cienīgs kandidēt?!

Uldis: Nu labi. Ja Tu kādreiz kaut kam kandidēsi, tad mums arī būs jāsaka, ka agrāk reanimēji cilvēkus tikai tāpēc, lai tiktu pamanīts?

Andris: neko sliktu nesaskatu ,ja jauni cilvēki,kuri reāli ir darītāji,nevis tukši muldētāji,iet politikā… kuriem patīk tukšmuldētāji, tiem pietiks ar Kariņu un Pinto…

Ilona: Mjā.... Cilvēks 2 gadus pašaizliedzīgi palīdz Ukrainai, bet vienam tas šķiet 'politisks aprēķins' .

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:32

Jaunākās diskusijas