Noderīgs padoms pacientiem, it īpaši gados vecākiem cilvēkiem

tautaruna.lv 20.janvāris, 16:52
 
Kaspars Krafts/f64
Bērnu aprūpes māsa Madara Blumberga savā mikroblogošanas vietnes "X" kontā sniedz padomu, kas daudziem pacientiem atvieglo dzīvi.
Madara Blumberga raksta: "Dodoties uz konsultāciju pie ārsta, tu drīksti ierasties kopā ar savu tuvinieku. To paredz pacientu tiesību likums. Tuvinieks drīkst būt jebkurš "tavējais". Tuvinieks var būt līdzās, lai atbalstītu, palīdzētu uztvert un saprast, pajautātu to, kas ir neskaidrs utml."
Komentētājiem ir papildjautājums: "Vai šīs tiesības likums ļauj ierobežot, piemēram, aizbildinoties ar gripas epidēmiju?"
Autore: "Valsts likumi ir augstāki par slimnīcu iekšējiem ierobežojumiem. Slimnīcas noteiktie ierobežojumi pārkāpj pacienta tiesības."
Daudziem šī ziņa ir jaunums, jo nācies saskarties ar situācijām, kurās tuviniekus ārsta kabinetā neielaiž: "Gāju uz visiem izmeklējumiem līdzi Babai, jo viņa slikti dzird,vēl tajā laikā maska bija jālieto un viņa arī aizmirst informāciju. Tā kā bija jāatrod cēlonis briesmīgajām muguras sāpēm,nedrīkstēja palaist garām nevienu detaļu. Neļāva līdzi iet kādas 3 vietās."
"Jā, zinu gadījumu, kad mazdēls tika izlikts aiz durvīm, kaut gan tieši viņa nebeidzamie jautājumi butu labi izgaismojuši situāciju."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas