Karaļnama šefpavārs atklāj interesantas detaļas par karaļa Čārlza III ēšanas paradumiem

tautaruna.lv 22.jūnijs 2023, 14:30
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Karaļnama šefpavārs Darens Makgreidijs atklāj, ka karalis Čārlzs III ir īsts gardēdis. Viņam vienmēr ir nepieciešams zināt, no kurienes nāk pārtika, kas tiek celta galdā, raksta portāls "Eat This, Not That".

Lielbritānijas karalim ir svarīgi, lai galdā vienmēr tiktu celta sezonāla un bioloģiska pārtika.

Interesanti, ka karalis Čārlzs III piekopj īpašu "diētu". Viņš jau ilgstoši divas dienas nedēļā atturas no gaļas produktiem un vienu dienu nedēļā no piena produktiem. Un tam ir pavisam īpašs iemesls. Karalis vēlas samazināt savu ekoloģiskās pēdas nospiedumu jeb savu CO2 radīto apjomu.

No rīta ierasti karalis ietur veselīgas brokastis, kas sastāv no svaigiem augļiem, mušļa vai kāda cita graudaugu produkta un tējas. Ierasti darba dienās karalis izvairās ēst brokastīs olas, ar tām viņš mēdz mieloties brīvdienās.

Interesanti, ka karalis visbiežāk atturas ieturēt pusdienas. Pusdienas viņš ietur vien tad, kad tas nepieciešams pienākumu dēļ, piemēram, dodoties kādā vizītē. Visbiežāk karalis dienas laikā pārtiek vien no savas iecienītākās tējas, retu reizi notiesājot kādu sviestmaizi.

Pēcpusdienas tējas laikā karalis mēdz notiesāt precīzi četru minūšu ilgi vārītas olas. Savukārt vakariņās karalis Čārlzs III ietur lielu maltīti, lai kompensētu dienas laikā neapēsto, saka šefpavārs. Vakariņas vienmēr ir pamatīgas un sātīgas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:21

Jaunākās diskusijas