Uzkodu vietā zelta stieņi. Korejā uzkodu automātos pārdod dārgmetālus

tautaruna.lv 22.jūnijs 2023, 12:45
 
unsplash.com
Dienvidkoreja ir unikāla valsts. Tā saviem iedzīvotājiem un valsts viesiem piedāvā tā dēvētajos dzērienu un uzkodu automātos iegādāties nevis pārtikas preces, bet gan zelta stieņus, vēsta "UPI".

Dienvidkorejā arvien lielāku popularitāti iemanto zelta stieņu automāti.

Pirmoreiz šāda iespēja, iegādāties zelta stieņus "uzkodu" automāta, Dievidkorejā parādījās aizvadītā gada septembrī.

Kā stāsta inovatīvās idejas inicatori, tad šāda iespēja, iegādāties zeltu lielveikalos, piedzīvo arvien lielāku popularitāti. Tas tiek skaidrots ar pieaugošo inflāciju, cilvēki cenšas ieguldīt naudu patstāvīgās lietās, kas laika gaitā nezaudēs savu vērtību.

"Veikalā iegādāts zelta stienis šķiet vairāk kā kaut kas izklaidējošs, nevis kā iespēja nopietnam ieguldījumam. Manuprāt, šo zelta stieņu popularitāte galvenokārt ir saistīta ar to vieglo pieejamību," uzskata Inhas universitātes profesors Lī Eunhī.

Mazumtirdzniecības veikalu ķēde "GS Retail" apstiprina, ka pēdējo deviņu mēnešu laikā (līdz maijam), cilvēki šāda tipa automātos iegādājās zelta stieņus kopumā 19 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Šādos zelta stieņu aparātos iespējas iegādāties dažāda izmerā zelta gabalus, sākot 3.68 gramus smagiem zelta gabaliņiem un līdz pat 36,85 gramus smagiem zelta stieņiem. Zelta stieņu cena katru dienu mainās un tā ir atkarīga no konkrētās dienas zelta novērtējuma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

22.jūnijs 2023

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas