Endrū Loids Vēbers atklāj iemeslu, kāpēc vairs nekad neradīs mūziklus

tautaruna.lv 22.jūnijs 2023, 12:15
 
PA/Scanpix/Leta
Britu komponists Endrū Loids Vebers radījis neskaitāmi daudz skaistu skaņdarbu, taču šobrīd viņš nolēmis likt punktu mūzikliem, vēsta "The Sun".

Komponists atzina, ka viņa talanta cienītājiem vairs nebūs iespēja dzirdēt jaunus mūziklus, kuros skan viņa radīta mūzika.

Izrādās, ka iemesls, kāpēc viņš nolēmis vairs neradīt mūziklus, ir pavisam vienkāršs.

Viņš medijiem atzīst, ka tas saistīts ar viņa politkorektumu.

Endrū Loids Vebers minēja, ka šobrīd nespētu radīt mūziklu par kādas citas tautas kultūru, kurai viņš nepieder. Tāpat mākslinieks uzsvēra, ka šajā brīdī, ja viņam būtu jārada mūzikls "Evita", kas pasaulē iemantojis lielu slavu, viņš to nespētu, jo ne pats, ne mūzikla līdzautors Tims Raiss pēc izcelsmes nav argentīnieši.

Mākslinieks minēja mūzikls "Evita", kurā uzmanības centrā bija Argentīnas politiskās līderes Evas Peronas (Argentīnas prezidenta Huana Perona otrās sieva) dzīve, šobrīd saskartos ar dažādiem šķēršļiem. Viņaprāt, sabiedrība viņa virzienā vērstu negācijas par to, ka viņš nav pietiekami kompetents, lai radītu šādu mūziklu, jo pēc tautības nav argentīnietis.

Lai arī māksliniek paziņojis, ka vairs neradīs mūziklus, viņa radošums nemitēsies un tiks radīti jauni skaņdarbi. Šobrīd mākslinieks sadarbojas ar amerikāņu komponistu Maiklu Harisonu, lai radītu jaunu, kā viņš medijiem minēja, šovu. Patreiz tiek meklēts stāsts, kuru varētu ietērpt mūzikā. “Šobrīd es meklēju stāstu. Pēdējo 18 mēnešus es meklēju šo stāstu, es nevaru atrast stāstu, kas, manuprāt, ir pareizs," sacīja komponists.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

22.jūnijs 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas