Zibens iespēra četriem, bet izdzīvoja tikai viens; sievietes apbrīnojamais izdzīvošanas stāsts

tautaruna.lv 22.jūnijs 2023, 14:00
 
unsplash.com
Ambera Eskudera - Kontostatisa no Vašingtonas, ASV, nekad neaizmirsīs savu dzimšanas dienu un tas nav, pateicoties grandiozām svinībam vai lieliskām dāvanām. Sieviete savā dzimšanas dienā piedzīvoja baisu atgadījumu, viņai iespēra zibens, ziņo "Daily Star".

Pagājušā gada 4. augustā Ambera bija devusies uz Vašingtonu, lai nosvinētu savu 28 dzimšanas dienu.

Pēkšņi pilsētā sākās negaiss. Sieviete centās patverties no vētras, taču nesekmīgi. Vietā, kur viņa atradās, trāpīja seši zibens spērieni. Zibens spērienu rezultātā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, kuri atradās līdzās Amberai. Par laimi sievietei izdevās izdzīvot.

Viņai neticamā kārtā izdevās izdzīvot 950 miljonu voltu zibens spērienu.

Kā atminas Ambera, tad visi seši zibens spērieni vietai, kur viņa un citi centās patverties trāpīja pussekundes laikā. Notikuma vietā dzīvību zaudēja kāds pāris - Džeimss un Donna Mileri, un pilsētas bankas viceprezidents Brūks Lambertsons.

Tikmēr brīnumainā kārtā mediķiem izdevās Ameberu atdzīvināt. Sieviete ir pateicīga mediķiem par viņas dzīvības izglābšanu, taču atzīst, ka atveseļošanās posms ir biji ļoti mokošs.

Kā atklāj Ambera, tad piedzīvotais zibens spēriens bija tik spēcīgs, ka tas uz viņas rokas izkausēja pulksteni un apturēja viņas sirdsdarbību. Brīdī, kad mediķi steidza Amberu reanimēt, viņa uz mirkli atguva samaņu, taču pēc īsa mirkļa virņa sirds atkal apstājās uz 13 minūtēm. Par laimi otrajā reizē Ambera atdzīvināšanas pasākumi bija veiksmīgi. "Es neizdzīvoju brīnuma dēļ. Es izdzīvoju, jo labi cilvēki, pilnīgi svešinieki, vētras vidū skrēja pretī briesmām, lai mani glābtu," stāsta Ambera.

Sieviete min, ka atveseļošanās posms bijis ļoti grūts, jo viņa cietusi neizturamas sāpes. Viņa stāsta, ka sāpes bijušas tik neciešamas, ka pirmajās nedēļas pēc atgūšanās viņa stundām esot sāpēs kliegusi.

Ambera atklāj, lai arī no notikuma brīža pagājis teju gads, viņa joprojām saskaras ar dažādām veselības problēmām, piemēram, viņa neko nejūt no muguras lejasdaļas līdz augšstilba augšdaļai.

Dzintars piedzīvoja nemainīgas karstuma un aukstuma sajūtas, kā arī caurduršanas adatas kāju nagos, zilumu sāpes kaulos un labās pēdas sagriešanos.

Viņas iPad, kas zibens spēriena laikā atradās pie viņas vēdera uzsprāga, izraisot smagus apdegumus un pirmajās dienās viņai katru dienu bija jāsēž dušā vairākas stundas, lai tīrītu brūces un izvairītos no infekcijas.

Kā min Ambera, tad, iespējams, viņai izdzīvot palīdzējas viņa apavi. Tās esot bijušas gumijas zadales uz augstas platformas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas