Nevar sēdēt, depresija, paralīze: kādas sekas ir Zavorotņukas smadzeņu operācijai

tautaruna.lv 12.februāris 2022, 13:25
 
Tass/Scanpix/LETA
Krievijas aktrise Anastasija Zavorotņuka ar smadzeņu vēzi cīnās vairāk nekā trīs gadus. Glioblastomas dēļ, kas ir agresīvākais audzējs, zvaigzne ilgu laiku nav parādījusies sabiedrībā. Tikmēr klajā nākusi jauna informācija par smagi slimo aktrisi.

Slimība līdz nepazīšanai mainījusi Krievijas zvaigzni. “Nastja kļuvis tāda pati, kāda bija Žanna Friske pēdējā dzīves gadā,” tā saka par aktrisi.

Tagad Zavorotņuka dzīvo savā kotedžā Krekšino ciematā netālu no Maskavas.

Ik pa laikam kaimiņi redz aktrisi, kad viņa tiek nogādāta klīnikā uz procedūrām.

Cilvēki, kuri agrāk pazina Anastasiju, tagad viņu gandrīz nemaz neatpazīst, raksta eg.ru.

“Anastasija, ļoti tukla, ar uzpampušu seju, bija ietinusies jakā, ap kaklu bieza šalle. Viņu ir grūti atpazīt. Bet viņas acis palikušas nemainīgas - viņa izskatījās inteliģenta, kaut arī cieš lielas sāpes. Tas bija gudra cilvēka acu skatiens. Bet medmāsa pastāvīgi maigi smaidīja un izturējās ar viņu tā, it kā viņas priekšā būtu mazs bērns. Es nezinu, varbūt viņiem tā mācīja,” medijiem sacīja zvaigznes kaimiņš.

Tāpat medijiem izdevās uzzināt, ka Anastasija laiku pa laikam lieto nomierinošus līdzekļus. Turklāt kāds zvaigžņu ģimenes draugs stāstīja, ka tagad Zavorotņuka lielāko daļu sava laika pavada ratiņkrēslā horizontālā stāvoklī, lai gan agrāk vairāk sēdēja.

“Viņai ir daļēji paralizēta labā ķermeņa puse, viņa nevar kustēties bez palīdzības un pakustināt roku. Ir problēmas ar redzi, izrunu. Anastasija lieto zāles, kas viņai palīdz, taču kuru dēļ viņa mainījusies līdz nepazīšanai. Viņa ilgstoši nespēj koncentrēties. Brīžiem šķiet, ka viņa ir vienaldzīga pret apkārt notiekošo, it kā sagurusi,” iepriekš dalījās režisors Anatolijs Demidovs.

Šobrīd Zavorotņuka ārstiem ir tikai jautājums par aktrises mūža pagarināšanu. Savulaik zvaigzne lietoja glikokortikoīdus - tieši tie tik spēcīgi ietekmēja kādreiz slaidās Anastasijas izskatu. Un nesen mediji sāka runāt par to, ka Zavorotņuka slimības dēļ zaudējusi balsi. Tad zvaigznes vecākā meita Anna steidzās apliecināt, ka tas tā nav.

Tomēr Demidovs atklāja, ka Anastasija patiešām bija aizsmakusi. Un tāpēc viņas vīram Pjotram Černiševam nācās vērsties pie Nikolaja Tsiskaridzes, kurš varētu atrast aktrisei labu balss speciālistu no Lielā teātra.

Taču, neskatoties uz visām skumjajām ziņām par Zavorotņukas stāvokli, daži eksperti cenšas būt optimistiski attiecībā uz viņas veselību. Piemēram, Krievijas Zinātņu akadēmijas korespondentloceklis un Molekulārās bioloģijas institūta Šūnu proliferācijas laboratorijas vadītājs Petrs Čumakovs labi zina zvaigznes slimības vēsturi, jo viņas ģimene vērsās pie viņa pēc palīdzības.

Pēc viņa teiktā, Petrova institūtā Sanktpēterburgā Anastasijai no šūnām tika izgatavota personīga vēža vakcīna. Kā saka pētnieks, tā var pagarināt aktrises mūžu. Tāpat Čumakovs atklāti pastāstīja par Zavorotņukas iepriekš pārciestās smadzeņu operācijas sekām.

"Daļēja paralīze. Operācijas laikā tika izņemta diezgan lielu msadzēnu daļu: audzēju un apkārt esošos audus - un dažas funkcijas tika neizbēgami traucētas. Var tikt traucēta loģiskā domāšana. Smadzeņu darbība noteikti ir bojāta. Šī ir smadzeņu slimība, tāpēc nevar tās nesabojāt. Bet tas nenozīmē, ka cilvēks ir kļuvis neadekvāts, ” secināja Čumakovs.

Starp citu, pati Zavorotņuka ļoti vēlas uzveikt slimību. Ģimenes draugi nenogurst minēt stāstu par Žannu Frisku, kura ļoti ātri sadega. Kā stāsta cilvēki, kuriem Anastasija nav sveša, aktrise, kurai ik pa laikam ir nosliece uz depresiju, cenšas turēties ar mātes un vīra atbalstu, kuri par viņu rūpējas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:55

Jaunākās diskusijas