Neticami! Kā latviete saistīta ar slavenā Playboy kostīma radīšanu?

tautaruna.lv 12.februāris 2022, 18:25
 
Ekrānuzņēmums
Slavenais un visā pasaulē atpazīstamais "Playboy" kostīms, kā izrādās ir cieši saistīts ar uz ASV emigrējušu latviešu ģimeni.

Kostīmu, kuru tradicionāli valkāja viesmīles "Playboy" klubā. "Zaķa kostīmā" ietilpst korsete bez lencītēm, zaķa ausis, melnas zeķbikses, tauriņš, apkakle, aproces un pūkaina ļipa.

Jaunākos "Playboy" klubos, piemēram, "Sin City", kas tika atkārtoti atvērts 2006. gadā, Playboy zaķi valkāja nedaudz pārveidotus kostīmus, kuru pamatā bija oriģinālais zaķa uzvalks.

Oriģinālā "Playboy Bunny" kostīma izstrādātāja ir latvietes un aktrises Ilzes Tauriņas māte. Tauriņu ģimene bija emigrējusi uz ASV. Tajā laikā Ilze tikās ar vienu no "Playboy Club" līdzdibinātājiem Viktoru Lounsu III.

Ilze Taurins, dzimusi 1934.gadā Latvijā, ASV bijusi aktrise. Filmējusies tādās filmās, kā Burke's Law (1963), The Wild Wild West (1965) and Bedtime Story (1964). / Ekrānuzņēmums

Ilze bija ieteikusi kostīmu veidot pēc "Playboy Magazine" preču zīmes parauga, vai nu truša, vai zaķa, un viņa lika savai šuvējai mammai izgatavot tērpa prototipu.

Prototips tika izrādīts sanāksmē, kurā piedalījās "Playboy Club" līdzdibinātāji Hjū Hefners, Viktors Louns un Arnolds Mortons, kā arī biežais Playboy ilustrators Lerojs Neimans.

Sākotnēji līdzdibinātāji šos tērpus neuztvēra pozitīvi, taču Hefners norādīja, ka tie varētu derēt pēc pielabošanas. Sākotnējais kostīms izskatījās līdzīgs viendaļīgam peldkostīmam ar baltu, pufīgu dzijas ļipu un galvas saiti ar zaķa ausīm, un Hefners ieteica veidot augstāku izgriezumu gurnos, lai atklātu vairāk kājas.

Viņa ieteiktās izmaiņas bija mēģinājums padarīt tērpus vizuāli pievilcīgākus, un cieši sašņorētās korsetes papildināja sievišķīgo pievilcību, padarot vidukli izteiktāku.

Masveida ražošanai kostīmu Playboy klubiem izgatavoja Čikāgā bāzētā Kabo Corset Company, un tā pamatā bija "jautrās atraitnes" korsetes stils viņu līnijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:21

Jaunākās diskusijas