Sandra Veinberga izsakās nievājoši par Eirovīziju

tautaruna.lv 12.februāris 2022, 1:30
 
Oksana Džadana/ F64
Žurnāliste Sandra Veinberga "Facebook" ierakstā asi kritizē Latvijas Televīziju par Eirovīzijas atlases organizēšanu un tās kvalitāti.

Žurnāliste, profesore un publiciste Sandra Veinberga sociālajā vietnē "Facebook" asi kritizē Latvijas Televīziju par Eirovīzijas atlases organizešanu un tās kvalitāti.

"Ja LTV līmenis šajā virzienā krītās tik dramatiski, ka pārvēršas balagānā, tad vajag beigt ar šo pasākumu," apgalvo Veinberga.

"Bezgaumīgi un nejēdzīgi. Ja televīzija nespēj selekcionēt izpildītāju muzikālo un skatuvisko gaumi, tad vajag beigt ar šo pasākumu LV. Šis ir tipisks Eiropas sabTV pasākums, taču Latvijā to jau sen sajaukuši ar amerikāņu talantu konkursu un šī laikam ir pati lielākā LV bēda, ka šeit iznāk balagāns. Atlases un ekrāna principi pavisam citi," spriež profesore.

Zem "Facebook" ieraksta diskusija par Eirovīziju turpinājās, Veinberga atklāja, ka Eirovīzijas festivālam seko jau ļoti sen un priecājas par zviedriem, "ka zviedriem ir izdevies no balagāna izveidot normālu moderno AV mākslu.Tas ir kolektīvs profesionāļu darbs : labs vadošais režisors, mūzikas ekranizācijā pieredzējuši TV operatori, profesionāls horeogrāfs un scenogrāfs + tērpu mākslinieks ekrānam. Viņiem izdevās pēdējo 20 gadu laikā tik labi, ka popmūzika šodien ir viens no vadošajiem valsts kases maciņiem un Bjorkmans ar šogadu rīko USA šo pašu festivālu."

Turpinot apspriest izvirzīto tēmu, Veinberga Latvijas Eirovīzijas veidotājiem velta asus vārdus: "Nevajag līst iekšā mākslā, ja to nesaprot. Šis nav balagāns un tam nav jābūt balagānam. Ja LTV līmenis šajā virzienā krītās tik dramatiski, ka pārvēršas balagānā, tad vajag beigt ar šo pasākumu. Ko nevar celt - to nevar nest."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas