Kā norisinās ASV Jūrasspēku specvienības atlase, kuras laikā atkal miris kadets?

tautaruna.lv 12.februāris 2022, 22:17
 
Scanpicx
ASV portāli ziņo par ASV Jūras spēku specvienība SEAL kandidāta nāvi, kas iestājusies tā sauktajā "Elles nedēļā", kuru jāiziet specvienības kandidātiem.
ASV Jūras spēku specvienība SEAL kandidāts ir miris, bet vēl viens ievietots slimnīcā pārbaudes periodā, ko sauc par "Elles nedēļu".

ASV Jūras spēku specvienība SEAL ir elitāra specvienība, viena no SEAL galvenajām funkcijām ir mazu vienību īpašo operāciju misiju veikšana jūras, džungļu, pilsētu, arktisko, kalnu un tuksneša vidē. SEAL parasti tiek pavēlēts sagūstīt vai likvidēt augsta līmeņa mērķus vai savākt izlūkdatus aiz ienaidnieka līnijām. Sievietes "Elles nedēļas" apmācībās drīkst piedalīties tikai kopš 2016.gada.

Uzņemšanas pārbaudes nodarbībās ietverti dažādi uzdevumi zem ūdens, izdzīvošanas un kaujas taktika, fiziskie un mentālie pārbaudījumi. Uzdevumi ir fiziski nogurdinoši un pārbauda kandidāta psiholoģisko noturību,"Elles nedēļa" ir pirmais posms elites specvienības atlasē, šo apmacību laikā iztājas aptuveni 80% kandidātu.

Pagaidām nav informācijas par apstākļiem, kas izraisījuši kadeta nāvi. Pēdējoreiz kadeta nāve "Elles nedēļā" konstatēta 2016.gadā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:39

Jaunākās diskusijas