Sliktākā diena Facebook vēsturē: Marks Cukerbergs zaudē 29 miljardus dolāru

tautaruna.lv 12.februāris 2022, 18:40
 
Reuters/Scanpix/LETA
Marka Cukerberga uzņēmums Meta ir uzstādījis visu laiku akciju tirgus rekordu. Runa ir par akciju cenu kritumu. Facebook/Meta kapitalizācija ceturtdien, 3.februārī, samazinājās par 26%.

Naudas izteiksmē vienas biržas tirdzniecības dienas laikā Meta kapitalizācija samazinājās par 237 miljardiem dolāru. Iepriekšējais rekords par lielāko tirgus kapitalizācijas zaudējumu vienas dienas laikā piederēja Apple. 2020. gada septembrī tas zaudēja 182 miljardus dolāru no savas vērtības, raksta portāls fakty.ua.

Facebook vēsturē lielākā vienas dienas lielākie zaudējumi tika reģistrēti 2018. gada jūlijā - 119 miljardu dolāru apmērā. Un 2021. gadā Cukerbergs zaudēja 6,6 miljardus dolāru globālā Facebook darbības pārtraukuma dēļ.

3. februārī Marks Cukerbergs vienas dienas laikā kļuva par 29,7 miljardiem dolāru nabadzīgāks.

Saskaņā ar Bloomberg datiem viņa personīgais kapitāls tagad tiek lēsts 84,8 miljardu ASV dolāru apmērā. Viņš izkritis no pasaules bagātāko cilvēku desmitnieka un tagad ieņem 12. vietu.

Kapitalizācija samazinājās pēc Meta ziņojuma. Tas runā par Facebook aktīvo lietotāju skaita un ieņēmumu samazināšanos - lielāku nekā tika prognozēts.

Facebook "novilka" lejā arī Pinterest, Snap un Twitter.

Tiek ziņots, ka 37 gadus vecais Cukerbergs pēc šīm ziņām parādījās direktoru padomes video sēdē tumšās brillēs. Viņa acis bija sarkanas. Marks norādīja, ka tam nav nekāda sakara ar akciju kritumu. Viņam esot niezējušas acis, un viņš tās berzējis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:06

Jaunākās diskusijas