"Tas nav tik nevainīgi" Latvijas ārste brīdina par omikronu

tautaruna.lv 12.februāris 2022, 13:39
 
F64
Kamēr vairāki politiskie spēki jau aktīvi sākuši aģitēt par kovida ierobežojumu bezjēdzību un vajadzību tos atcelt, ārsti Latvijas slimnīcās norāda – saslimušo skaits ir augšupejošs, tāpēc šis nav īstais brīdis ierobežojumu atcelšanai, vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Par nepieciešamību atcelt vakcinācijas sertifikātus un virkni citu ierobežojumu runā ne vien vairāki politiķi un uzņēmēji, bet arī daži mediķi. Valsts augstākajām amatpersonām adresētā atklātā vēstulē Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece aicina atcelt gan kovida sertifikātus, gan nespiest iedzīvotājus veikt revakcināciju, gan atcelt obligātu sejas masku nēsāšanu.

Stradiņa slimnīcas ārste Zaiga Kravale norādīja, ka Covid-19 vīrusa delta variants joprojām cirkulē un nevakcinētajiem vai tiem, kuri laikus nav saņēmuši balstvakcīnu, vīruss var radīt ļoti smagas sekas veselībai. Viena no nozīmīgām riska grupām ir grūtnieces.

"Un, runājot arī par omikrona paveidu, tad gribētu uzsvērt, ka tas nav tik nevainīgi.

Jo omikrons lieliski dekompensē hroniskās slimības, un mēs redzam, ka pacienti tiek stacionēti ar citu slimību dekompensāciju un arī noslogo stacionārus," sacīja Kravale.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:49

Jaunākās diskusijas