Atklāts, kādas karaļnama tradīcijas vairākkārt pārkāpusi princese Diāna

tautaruna.lv 12.septembris 2021, 14:45
 
Reuters/Scanpix/Leta
Princese Diāna savas dzīves laikā paspējusi pat deviņas reizes pārkāpt karaliskās ģimenes gadiem ilgi iemantotās tradīcijas, vēsta medijs "People".

Britu karaļnamam ir jāievēro dažādi likumi un tradīcijas, kas ir mantotas no sendienām.

Izrādās princese Diāna savas dzīves laikā ir pārkāpusi vismaz deviņus dažādus karaļnama protokola punktus.

Vienu no protokola punktiem Diāna ir pārkāpusi vēl laikā pirms iepazinusi princi Čārlzu. Viņa jaunības dienās bija strādājusi par auklīti. Karaļnama tradīcijas vēsta, ka princesei nepienāktos strādāt algotu darbu. Izrādās Diāna bija pirmā Lielbritānijas karaļnama pārstāve, kura pagātnē ir strādājusi un saņēmusi par to algu.

Izrādās, ka arī kāzu dienā Diāna ir pārkāpusi vairākus noteikumus. Viņa savu laulību gredzenu ir izvēlējusies pati un to noskatījusi, kādā katologā. Ierasti karaļnama pārstāvjiem tika izveidots īpaši tieši viņiem darināts gredzens. Arī sniedzot kāzu zvērestu Diāna paspēja pārkāpt ierastās normas. Viņa izvēlējās skaļi nezvērēt vīram paklausību, kā tas ierasti tika teikts.

Par spīti tam, ka Diānai izdevās savas dzīves laikā pārkāpt dažādus karaļnama noteikumus, viņa ieviesa arī jaunu tradīciju. Līdz pat 1977. gadam visas karaļnama pārstāves bērnus laida pasaulē Bekingemas pilī. Diāna bija pirmā, kas lauza šo tradīciju, viņa dēlu pasaulē laida slimnīcā. Šobrīd to ir paveikušas vēl vairākas citas karaļnama pārstāves.

Kādreiz karaļnamā bija pieņemts, ka lielāko rūpi par jaundzimušajiem uzņemas auklītes. Tomēr Diāna nevēlējās pakļauties šim un pati audzināja savus dēlus.

Bērnu audzināšanā Diāna pārkāpa neskaitāmas karaļnama tradīcijas, viena no tām ir saistīta ar izglītību. Viņa izlēma savus dēlus neskolot mājmācībā, bet gan sūtīt uz publisko skolu. Līdzīgi ir arī ar to, ka viņa saviem dēliem centās sniegt "normālu" dzīvi un bieži vien viņus veda uz dažādām atrakcijām, parkiem, zooloģiskajiem dārziem.

Lai arī princese Diāna vienmēr izskatījās satriecoši, tomēr ikreiz parādoties sabiedrībā viņa pārkāpa būtisku protokla noteikumu. Karaliene Elizabete II vienmēr ir redzama cimdos un cepurēs. Par spīti labajam piemēram, Diāna izvēlējās nepieturēties pie šīs tradīcijas un ikdienā nenēsāja cepures un cimdus. Viņa pat saviesīgos pasākumos tika manīta melnās kleitās, kas nebija pieņemami karaliskās ģimenes pārstāvjiem. Melna krāsa neizceļas, tāpēc karaliene Elizabete II vienmēr uz saviesīgiem pasākumiem ierodas krāsainos tērpos, lai viņu būtu vieglāk pamanīt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas