Atklāj, kāda pazīme var liecināt par B12 vitamīna trūkumu

tautaruna.lv 12.septembris 2021, 16:44
 
pexels.com
B12 vitamīns ir viens no svarīgākajiem vitamīniem, kas nepieciešams organismam. Pētījumi liecina, ka smakas zudums var liecināt par zemu B12 vitamīna līmeni, raksta "МедикФорум".

B12 vitamīns atbalsta nervu sistēmu un palīdz DNS veidošanā. Tāpēc ilgstošs B12 vitamīna deficīts rada nopietnas problēmas, no kurām dažas izraisa traucējumus maņās.

Starptautiskā alerģijas un imunoloģijas forumā prezentētā darbā tika aplūkota saikne starp ožas disfunkciju un zemu B12 vitamīna līmeni organismā.

Pētījumā piedalījušies 39 pacienti ar zemu B12 vitamīna līmeni un 34 pacienti ar normālu šī vitamīna līmeni orgnaismā kā kontroles grupa. Visiem dalībniekiem tika veikta detalizēta otorinolaringoloģiskā izmeklēšana un laboratorijas testi.

Pētnieki atklāja, ka grupā ar B12 vitamīna deficītu smaržas zudums bija novērojams 56,4% pacientu. Turklāt kontroles grupā tas vispār netika novērots.

"Šajā pētījumā pirmo reizi parādījām, ka pacientiem ar B12 vitamīna deficītu var būt ožas disfunkcija," secinājuši pētījuma autori.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:21

Jaunākās diskusijas