Sarkandaugavā iedzīvotājus biedē neadekvāta sieviete

tautaruna.lv 12.septembris 2021, 19:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Sarkandaugavas iedzīvotājus tracina un pat biedē nesen uzradusies kaimiņiene, kura dzīvokļu namā uzvedas neciešami un pat izvērš fizisku vardarbību pret gados vecāku iedzīvotāju, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Larisa dzīvo Rīgā, Alekša ielas 3. namā. Viņai uzticēti mājas vecākās pienākumi, tāpēc sieviete gādā par kārtību namā. Konkrētā nama un kaimiņu māju iedzīvotāju mieru satricinājusi nesen 3. namā ievākusies kaimiņiene, kura īrē dzīvokli. Larisa stāsta, ka konkrētā dzīvokļa saimnieks, izīrējot mitekli 32 gadus veco sievietei, pat nenojauta, kādās problēmās pats un citi iedzīvotāji iekulsies, jo sākotnēji viņa atstājusi sakarīga cilvēka priekšstatu.

Kad jaunā īrniece ievācās namā, Larisa viņu piekodināja pret kaimiņiem izturēties cieņpilni un dzīvot tīrīgi, tomēr sacītais, kā stāstīja Larisa, jaunajai īrniecei ir tukša skaņa. Mājas vecākā apgalvoja, ka īrniece ir ļoti cūcīga: kāpņu telpā un uz ielas, metot pa logu, izgāž atkritumus.

Konkrētā nama un blakus māju iedzīvotāji, parakstot kopīgu iesniegumu, sūdzoties par jaunās kaimiņienes uzvedību un pieprasot izlikt viņu no dzīvokļa, vērsušies policijā, kā arī uzrunājuši dzīvokļa īpašnieku.

"Viņa pateica, ka nav tāda likuma, kas viņu ļautu izlikt no dzīvokļa. Viņa pateica, ka šeit dzīvos un ka no policijas nebaidās," pauž Larisa.

Mājas vecākā Larisa, otrās grupas invalīde, nu jau pat baidās par savu veselību un dzīvību. Atbildot uz Larisas aizrādījumiem par neciešamo dzīvesveidu, jaunā īrniece viņai pat uzbrukusi gan publiskā vietā - veikalā -, gan nama kāpņu telpā, nogrūžot gados vecāko Larisu pa stāvām kāpnēm.

Larisa pauda bažas, ka kādu dienu kaimiņiene viņai varētu nodarīt daudz nopietnākus miesas bojājumus, tāpēc nu jau sieviete baidās sastapties ar jauno īrnieci aci pret aci.

Larisa informēja, ka vairākkārt sūdzējusies likumsargiem par cūkošanu un uzbrukumiem viņai. Valsts policijā informēja, ka lietvedības uzsākuši gan valsts, gan pašvaldības likumsargi.

Citi namā uzrunātie iedzīvotāji arī izteica pretenzijas par jaunās kaimiņienes uzvedību un norādīja, ka iespējams, šādu uzvedību izprovocē garīgās veselības problēmas.

"Cilvēkam aizrādi, viņa nekā uz to nereaģē. It kā māja pieder viņai, mūs triec ratā! Dienā 2,3 reizes braukusi policija. Soda viņu. Iesniegumus rakstām, bet izlikt no dzīvokļa neviens nespēj. Es runāju ar viņas vecmammu. Šī sieviete esot garīgi slima. Viņa ārstējusies psihiatriskajā slimnīcā. Viņai ir diagnoze. Viņai ir lēkmes, jo nelieto izrakstītās zāles," pauž kāds iedzīvotājs.

Raidījums sazinājās arī ar dzīvokļa īpašnieku, kurš arī ir izmisumā. Viņš informēja, ka īrniece nemaksājot par īri, bet izvākties no dzīvokļa nepiekrīt.

Valsts policijā informēja, ka dzīvokļa īpašniekam nav tiesību patvaļīgi izlikt no dzīvokļa īrnieci un viņas personīgās mantas. Problēmu aicināja risināt tiesas ceļā. Savukārt, ja iedzīvotāji uzskata, ka likumsargi var savākt nevēlamo kaimiņieni uz aizdomu par garīgās veselības problēmām pamata, policijā atgādināja, ka likumsargi nav mediķi, nav kompetenti izvērtēt veselības stāvokli.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas