FOTO: mediķis šokē ar NMPD mašīnas izskatu pēc sarežģīta izsaukuma

tautaruna.lv 12.septembris 2021, 14:11
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Anesteziologs, reanimatologs un Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis mikroblogošanas vietnē Twitter parādījis, kā izskatās Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) dienesta operatīvais transportlīdzeklis pēc diezgan sarežģīta izsaukuma.

Fūrmanis dalījies ar divām fotogrāfijām, kurās redzams NMPD operatīvais transportlīdzeklis un mediķa darba apģērbs pēc grūta izsaukuma.

"Šāds izskatās NMPD operatīvais transportlīdzeklis pēc diezgan sarežģīta izsaukuma. Stulbākais ir tas, ka maiņas drēbes tieši šodien pamanījos atstāt mājās…" - ierakstā pie attēliem atklāj Fūrmanis.

Vēl viens mediķis komentārā pie attēliem atklāj, ka, "kad pa rāciju dzirdi "199. lūdzu apstājaties, kad ir iespēja", tad zini, ka tur kaut kas šāds notiek". Fūrmanis paskaidro, ka šādas situācijas nozīmējot, ka vajag apturēt auto, lai sniegtu palīdzību pacientam: "Samainīt zāles, papildināt zāles, noregulēt apratūru utt. Braucošā auto nestrādājam."

Kā norādīts NMPD mājaslapā, dienests ir dibināts 2009.gadā, kad centralizējot pirmsslimnīcas NMP funkciju un apvienojot pašvaldību pārziņā esošos resursus, tika izveidots visā Eiropā unikāls NMP organizēšanas modelis. To par vienu no veiksmīgākajiem strukturālajām reformām veselības aprūpē atzīst ne tikai vietējie speciālisti, bet arī Pasaules bankas un citi starptautiskie eksperti.

NMPD organizē un nodrošina pirmsslimnīcas NMP ikdienā un ārkārtas situācijās visā Latvijā. Tiek nodrošināta arī specializētā medicīniskā palīdzība Latvijas slimnīcām, ja nepieciešamais medicīniskās palīdzības apjoms pārsniedz to rīcībā esošos resursus un iespējas.

Būtiska funkcija ir katastrofu medicīnas sistēmas darbības plānošana valstī un valsts medicīnisko ierīču un medikamentu rezervju veidošana, uzturēšana un atjaunošana. NMPD tiek sagatavotas pirmās palīdzības sniegšanas mācību programmas un nodrošināta gan pasniedzēju apmācība atbilstoši starptautiskajām vadlīnijām, gan pirmās palīdzības pasniedzēju apmācība un sertifikācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:55

Jaunākās diskusijas