Roberts Ķīlis atklāti runā par nopietnajām veselības problēmām

tautaruna.lv 1.septembris 2021, 12:09
 
Ilze Zvēra/F64
Bijušais izglītības ministrs Roberts Ķīlis Gundegas Gaujas materiālā "Pamazām atgriežos" izdevumā "Ieva" atklāj, ka divas reizes nopietni kritis, ilgi gulējis slimnīcā un tikai tagad pamazām atgriežas dzīvē.

Pirmo reizi Ķīlis smagi krita uz kāpnēm 2019.gada janvārī, viņš tika aizvests uz slimnīcu, kur veiktas divas nopietnas galvas operācijas. Pēc tam bija ilgs atveseļošanās process.

Taču šogad jūnijā Ķīlis nokrita vēlreiz - viņš zaudēja samaņu, un bija vēl viena galvas operācija.

Bijušais ministrs atklāj, ka kopš 2013.gada regulāri tiekas ar savu ārstu psihiatru Elmāru Tēraudu.

"Runājam, kādas praktiskas lietas es varu darīt sava dzīvesveida un veselības uzlabošanai. Ārsts saka, ka šobrīd, salīdzinot ar jūniju, kad otrreiz kritu uz kāpnēm, mans stāvoklis ir labs," viņš saka, skaidrojot, ka toreiz pirmās 12 dienas neatcerējās pilnīgi neko. Līdzīgi bijis arī pēc pirmā kritiena.

Ķīlim bija afāzijas iezīmes - viņš aizmirsa kādas lietas, vārdus, to nozīmi.

Kritiskos brīžos par Robertu rūpējas, kā viņš pats saka, ārsti, bijusī veselības ministre Ilze Viņķele, ar kuru Ķīlim bija tuvas attiecības, bijusī sieva Agita, meitas un dēls, uzsverot, ka ļoti novērtē visu ārstniecisko un psihioloģisko palīdzību, kas viņam tiek sniegta.

Ķīlis piebilst, ka tikai tagad lēnām atgriežas lietās un darbos, piemēram, var darboties kā eksperts, gatavot uzrunas pasākumos, taču par regulāru darba iesaisti pagaidām nerunā, uzsverot, ka viņam tomēr jāstrādā mazāk.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:08

Jaunākās diskusijas