Vai tiešām skolotājas nāve Latvijā bija saistīta ar Covid-19 vakcīnu?

tautaruna.lv 1.septembris 2021, 7:00
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Pabeigta 30 gadus vecas skolotājas nāves izvērtēšana, kas iestājās 40 dienas pēc tam, kad jaunā sieviete bija pabeigusi vakcinācijas kursu pret Covid-19. Šis gadījums pievērsa plašas sabiedrības uzmanību sociālajos tīklos pēc tam, kad ierakstu par jaunās sievietes, trīs bērnu mātes, nāvi publicēja viņas māsa, tika vēstīts Vitas Anstrates materiālā lsm.lv.

Par skolotājas oficiālo nāves cēloni ir noteikta plaušu tromboze. Sieviete bija vakcinējusies pret Covid-19 un gatavojās atgriezties darbā skolā.

Pēc vairāk nekā mēnesi ilgas izmeklēšanas Zāļu valsts aģentūra (ZVA) pirmdien, 30. augustā, informēja, ka veiktajā izvērtēšanā nav konstatēti pamatoti pierādījumi par vakcinācijas tiešu cēlonisku saistību ar pēkšņo nāvi.

Aģentūras un vairāku ārstu - speciālistu ieskatā pēkšņā nāve ticami saistāma ar citu medikamentu, ko sieviete lietojusi regulāri.

"Nav pamatotu pierādījumu, ka tā ir saistība ar vakcināciju, bet ir konstatēts, ka paciente ir lietojusi vienu citu medikamentu, kuram ir ļoti labi zināmas blaknes - venozā trombembolija un plaušu embolija. Visi simptomi un arī attīstība liecina par to, ka šī reakcija varētu būt saistīta ar šī medikamenta lietošanu. Ja nebūtu citu alternatīvu iemeslu, ticamu, alternatīvu iemeslu, tad varētu tālāk domāt par iespējamu saistību, bet šajā gadījumā ir pierādījumi par cita medikamenta iedarbību," skaidroja ZVA Zāļu reģistrācijas departamenta vecākā eksperte Zane Neikena.

Tādējādi līdz šim Latvijā nav apstiprināta neviena nāves gadījuma ticama cēloņsaistība ar vakcīnu pret Covid-19.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas