Jocīgi. Rīgas mēra partijas pārstāvji protestē pret domes lēmumiem

tautaruna.lv 1.septembris 2021, 17:10
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Otrdien norisinājās protests pret velojoslas aizvākšanu no Čaka ielas Rīgā. Vērīgāki Twitter lietāji pamanījuši - protestā piedalījās arī kustība "Par", kas ir kustības valdes loceklis un Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Rīgas mēra partijas pārstāvji piketē par Rīgas Domes lēmumiem. Fun times, raksta kāds Twitter lietotājs.

Tikmēr pati partija viedokļu pretrunas nesaskata.

Esam par Čaka ielas velojoslām - to paudis gan Rīgas mērs, gan citi Kustības "Par!” pārstāvji. Čaka ielas gadījumā izvēle bija starp vienu vai nevienu velojoslu, jo tāda bija RD vairākuma nostāja. “Par!” atbalsta abu velojoslu salgabāšanu, bet RD vairākuma viedoklis atšķiras, teikts kustības Twitter kontā.

Ekrānuzņēmums no "Twitter"

Vēstīts, ka Rīgā mainīta līdzšinējā Čaka ielas satiksmes organizācija, likvidējot vienu velojoslu,informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Viena velojosla saglabāta virzienā uz centru. Pašlaik notiekot joslu pārmarķēšana.

Virzienā no centra tiek ierīkota sabiedriskā transporta josla un autotransporta josla, savukārt virzienā uz centru tiek saglabāta esošā satiksmes organizācija - kopēja josla autotransportam un sabiedriskajam transportam - un viena velojosla.

Satiksmes departaments atgādina, ka velosipēdistiem, vietās, kur nav ierīkota velo infrastruktūra, atbilstoši normatīviem, pa ceļu jāpārvietojas vienā rindā - tuvāk braukšanas joslas labajai malai.

Savukārt, braucot pa ietvi, ir jāpārvietojas tādā ātrumā, kas neapdraud satiksmes drošību un gājējus.

Šīs nedēļas laikā, kamēr notiek Marijas un A. Čaka ielas apzīmējumu pārmarķēšana, satiksmes dalībnieki tiek aicināti būt piesardzīgi un iecietīgi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:44

Jaunākās diskusijas