Septiņu bērnu māte no Rūjienas apkaimes piedzīvo nelaimi; nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 1.septembris 2021, 18:30
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Septiņu nepilngadīgu bērnu māte no Rūjienas apkaimes nedēļas nogalē zaudēja ģimenes māju un visas atvašu aprūpei nepieciešamās mantas. Saimei nepieciešama arī līdzcilvēku palīdzība, vēsta “Degpunktā”.

Anna dzimtas mājā Jeru pagastā nodzīvojusi četrdesmit piecus gadus. Visi viņas vienpadsmit bērni auguši šeit. Četras vecākās atvases jau devušās savās gaitās, bet septiņi nepilngadīgie vēl ir mātes aprūpē. Svētdien ap septiņiem vakarā viens no zēniem uztraucies steidzās pie Annas. Ar skursteni notiekot kaut kas dīvains, viņš klāstīja mātei.

Daudzbērnu māte Anna stāsta, ka ar bērniem bijusi mājās, visi paēduši vakariņas, līdz vecākais puika pamanījis skurstenī melnus dūmus. Viņa iznākusi ārā, skatījās, ka melni dūmi nāk no skursteņa, drīz vien sāka degt arī viens mājas gals.

Bērnu audžutēvs nebija mājās, kad notika nelaime. Viņam par ugunsgrēku ziņoja kaimiņi, kas ar automašīnu atveda vīrieti uz degošo māju. Bērni un dzīvesbiedre bija drošībā, pagalmā, taču četri kaķi un piecas pīles dūmos nosmaka.

Mareks tā arī nesaprot, kā varēja izcelties ugunsgrēks, jo par visu esot bijis padomāts.


“Visi vadi bija savilkti no jauna, skurstenis divreiz tīrīts,” spriež Annas civilvīrs Mareks, nespējot saprast ugunsgrēka cēloni.

Vīrietis stāsta, ka atjaunot pārogļoto koka namu būs ļoti grūti, taču tas ir jādara. Civilsievai dzimtas māja nozīmējot ļoti daudz. Tikmēr Annai vietējā pašvaldība piešķīrusi pagaidu dzīvokli.

Kamēr viss nav salikts pa vietām jaunajā mājvietā, bērni ar māti nedzīvo - četras no atvasēm šorīt aizvestas uz internātskolas telpām, jo tūlīt pat sāksies skola. Pārējie trīs bērni apmetušies dzīvot pie vecākās māsas. Mareks plāno turpmākos mēnešus dzīvot teltī, jo kādam ir jārūpējas par dzīvesvietu. Dzīvnieki arī esot jāpieskata, kaimiņš arī palīdz pieskatīt mājas, pats Mareks ne pirmo reizi guļot pa nakti ārā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:17

Jaunākās diskusijas