Linda Mūrniece pauž viedokli par nelegālo hosteļu pārbaudēm Rīgā

tautaruna.lv 30.aprīlis 2021, 12:42
 
Ekrānuzņēmums/Rīga TV24
Bijusī iekšlietu ministre, uzņēmēja, viesnīcas "Hotel ROMA" vadītāja Linda Mūrniece, viesojoties kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Ziņu TOP", paudusi viedokli par situāciju ar nelegāliem hosteļiem Rīgā.

"Diemžēl pie mums tā notiek. Tad, kad notiek traģēdija, tad, pirmkārt, visi uzzina par apstākļiem un arī sāk domāt par risinājumiem," par traģisko ugunsgrēku nelegālajā hostelī Merķeļa ielā, Rīgā, kurā bojā gāja astoņi cilvēki, norāda Mūrniece.

Viņa norāda, ka savāds ir fakts, ka visi dienesti par hosteli bija zinājuši, taču "neviens īsti ar to nav spējis tikt galā". Mūrniece piemetina, ka pārsteidzoši ir arī tas, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) zinājis, ka tur netiek maksāti nodokļi. "Protams, ka vieglāk ir tad apkarot tos, kas maksā nodokļus par kaut kādiem nokavējumiem, nekā tos, kas nemaksā vispār," pauž viesnīcas vadītāja.

"Viesnīcas, kas darbojas legāli, ir ierobežotas ar dažādiem noteikumiem ikdienā - gan ar ugunsdzēsības, gan ar daudzām citām. Arī man ir pieredze, ka, ja kaut kas nav kārtībā, es uzreiz saņemu brīdinājumu viesnīcā par to, ka mani var slēgt. Vai gadījumā, ja es nemaksāju kaut kādus maksājumus, tad mani var nodot tiesu izpildītājiem," stāsta Mūrniece.

Viņa norāda, ka dažādu dienestu pārbaudes uzskata par normālām, jo tās ir domātas cilvēku drošībai.

Kā ziņots, ugunsgrēkā nelikumīgajā hostelī Merķeļa ielā 8 gāja bojā astoņi cilvēki. Glābēji evakuēja 24 cilvēkus. No tiem slimnīcā vidēji smagā stāvoklī nogādāti seši cietušie.

Izsaukumu uz Merķeļa ielu glābēji saņēma trešdien neilgi pirms plkst.5. Tur dega sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts.

SIA "Hospitality Solutions", kura saskaņā ar Valsts darba inspekcijas (VDI) rīcībā esošo informāciju ir atbildīga par Merķeļa ielā 8 izveidotā un degušā nelegālā hosteļa biznesu, jau pusotru gadu bijusi inspekcijas redzeslokā, turklāt uzņēmumam piemēroti vairāki sodi par nereģistrētu nodarbinātību un atalgojuma neizmaksāšanu, aģentūrai LETA trešdien pavēstīja VDI.

Jau vēstīts, ka pamatojoties uz Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa izdoto rīkojumu par operatīvu un asu vēršanos pret visiem komersantiem, kuri pārkāpj būvnormatīvus, galvaspilsētas būvvalde kopā ar kolēģiem no pašvaldības policijas ceturtdien, 29.aprīlī, veica reidus vairākos objektos, par kuriem bija saņemta informācija par tajos, iespējams, nelegāli ierīkotām viesu izmitināšanas vietām, informē Rīgas dome.

Nelegālas viesu izmitināšanas vietas tika atklātas trijos dzīvokļos ēkā Marijas ielā 1, dzīvoklī Martas ielā 9, ēkā Nometņu ielā 62D un ēkā Slokas ielā 28. Visiem sastaptajiem nelegālo hosteļu iemītniekiem tika pārbaudīti dokumenti, noskaidrotas identitātes, tostarp ārvalstniekiem pārbaudīta informācija par ieceļošanas reģistrēšanu vietnē covidpass.lv. Vienā no pārbaudes epizodēm pie kāda no hosteļa iemītniekiem tika atrasta arī viela, kas vizuāli atgādināja marihuānu, tādēļ šajā gadījumā tika piesaistīta arī Valsts policija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:41

Jaunākās diskusijas