"Esmu briesmīgs skelets"; Navaļnijs pirmo reizi redzams pēc badastreika

tautaruna.lv 30.aprīlis 2021, 10:51
 
Ekrānuzņēmums/CNN
Ieslodzījumā esošais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs 29. aprīlī pirmo reizi parādījās tiesas priekšā kopš paziņoja par trīs nedēļu badastreika beigām, kad Maskavas tiesa noraidīja viņa apelāciju un atstāja spēkā spriedumu par Otrā pasaules kara veterāna "apmelošanu", vēsta CNN.

Navaļnijs runājis ar savu sievu, Jūliju Navaļniju un pastāstījis viņai par savu svaru un ko ēdis.

Viņš esot atklājis, ka aizvests uz pirti, lai tiesā izskatītos "pienācīgi".

"Es paskatījos uz sevi. Esmu briesmīgs skelets. Pēdējo reizi 72 kilogramus svēru laikam septītajā klasē," teicis Navaļnijis.

Viņa advokāts norādījis, ka Navaļnijs janvārī svēris 94 kilogramus, kad no Vācijas ieradies Krievijā.

Navaļnijs esot sievai atklājis, ka iepriekš apēdis "četras ēdamkarotes putras dienā, šodien piecas, rīt es apēdīšu sešas".

Ekrānuzņēmums/CNN

Jau vēstīts, ka Navaļnijs 23. aprīlī paziņoja, ka pārtrauc trīs nedēļas ilgušo badastreiku.

"Ņemot vērā progresu un visus apstākļus, esmu sācis iziet no sava badastreika," ierakstā vietnē "Instagram" paziņojis Navaļnijs. "Saskaņā ar noteikumiem tas aizņems tās pašas 24 dienas, un stāsta, ka tas esot pat smagāk. Tāpēc novēliet veiksmi."

Kā ziņots, Navaļnijs badastreiku pieteica 31.martā, pieprasot ieslodzījuma vietai nodrošināt viņam pienācīgu medicīnisko aprūpi.

Politiķis arī pateicies saviem atbalstītājiem, norādot, ka pateicoties tiem, viņu jau tagad divreiz izmeklējuši civilie ārsti, viņam tiek veiktas pārbaudes un analīzes, ar kuru rezultātiem ieslodzītais tiek iepazīstināts.

Opozicionārs piebildis, ka par vēl vienu argumentu badastreika pārtraukšanai bijis apstāklis, ka badastreiku pieteikuši arī citi cilvēki, solidarizējoties ar ieslodzījumā esošo Navaļniju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas