"Man to kleitu vajag tagad"; asu reakciju izraisa cilvēku iemesli, kāpēc Latvijā jāatver lielveikali

tautaruna.lv 30.aprīlis 2021, 10:46
 
Ekrānuzņēmums/Rīga Plaza/Facebook
Lielveikals "Rīga Plaza" sociālajā vietnē Facebook publicējis ierakstu, kurā aicina Latvijā atvērt lielveikalus, publiskojot cilvēku komentārus par iemesliem.

"Ir divi miljoni iemeslu, lai vakcinētos, un ir divi miljoni iemeslu, kāpēc tirdzniecības centriem jāatveras! Turēt mūsu veikalus ciet ir absurdi, īpaši apstākļos, kad citas tirdzniecības vietas ar zemākām drošības prasībām, darbojas jau no 7. aprīļa," pausts ierakstā, solot publicēt arvien jaunus cilvēku komentārus par iemesliem, kāpēc veikaliem būtu jāatveras.

Tikmēr vairāki no šiem iemesliem ir izraisījuši neizpratni un sašutumu mikroblogošanas vietnē Twitter. Piemēram, iemesli: "Jo es negribu sevi apkaunot, stāvot uz ielas garā rindā", "man to kleitu vajag TAGAD ne pēc 7-10 dienām", "#GribuSportot un iepirkšanās reizēm ir mans sports!", "Jo humpalās nav jaunās kolekcijas".

"Ak dievs, šis ir vēl muļķīgāk nekā tas kas bija Galerija Rīga (Jums uz ielas stāvēt liekas apkaunojoši??)," pauž diskusijas aizsācējs.

"Šie iemesli drīzāk lika man aizdomāties vai tie t.c. vispār ir vajadzīgi," norāda komentāra autore.

"Pēc lupatām? Pat ļoti. Nespēju iedomāties motīvus, kas liek stundām stāvēt rindās pēc lupatām! Es vēl saprastu - uz pārtikas veikalu," raksta komentētāja.

Taču ir arī tādi, kas norāda, ka šie iemesli ir saprotami.

"Vai esi apjautājis rindā stāvošos par to, kāpēc viņi tajā stāv? Es stāvēju rindā uz Reserved, lai atrisinātu problēmu ar interneta veikalā pirkto preci, ko attālināti nav bijis sanācis atrisināt. Citam varbūt steidzami vajag bikses, bet figūra nestandarta," norāda LaCalin.

"Bija burtiski video ar meiteni, kura ziņām teica, ka "paskatīties kas jauns", un tur tādi daudzi bija. Tas nav izdomāts no zila gaisa," norādīts vēl vienā komentārā.

Tikmēr pie Rīga Plaza ieraksta Facebook cilvēki vairāk nekā 80 komentāros turpina paust savus iemeslus lielveikalu atvēršanai.

"Gribu lai atgriež cilvēkiem iepriekšējo dzīvi, bez naida, bailēm un neziņu par rītdienu", "Bērnam ir pirmo un vienīgo reizi bērnudarza izlaidums...Gribam to ísto kleitu atrast kopā un uzmērīt.... izlaidumi NAV katru dienu! Nerunåjot par kurpēm...... kuras 4x sùtītas jau atpakalj!!!!! Lūdzu atveriet veikalus!!!!", "Gribu paostīt smaržas, paēst Lido un aiziet uz kino!", "Jo tirdzniecības centru pārdevēji arī ir cilvēki un grib strādāt!.." - pauž daži no daudzajiem komentētājiem.

Iepriekš ziņojām, ka kāda Facebook lietotāja publicējusi fotogrāfijas, kurās redzams, kā tirdzniecības centrs "Galleria Riga" pauž savu negatīvo attieksmi pret valdības lēmumu neļaut darboties tirdzniecības centriem, kuru platība lielākā par 7000 kvadrātmetru.

Kā redzams, gan pie tirdzniecības centra gan tā telpās ir novietoti plakāti ar valdības lēmumu kritizējošiem uzrakstiem, piemēram, "valdība grib, lai es aizveros", "esam atvērti visam, tikai ne cilvēkiem". Uzraksti publicēti kopā ar mirkļbirku "#TipiskiValdībai".

Jau vēstīts, ka Latvijā strādājošie tirdzniecības centri aicina Ministru kabinetu ņemt vērā mērījuma rezultātus par gaisa kvalitāti tirdzniecības centros un pilnībā atcelt ierobežojumus tirdzniecībā, lai nediskriminētu atsevišķus tirgotājus.

Kā zināms, patlaban Latvijā var darboties visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir virs 7000 kvadrātmetru, savukārt tirdzniecības centros esošajos veikalos, kuri nedrīkstēja strādāt jau iepriekš, no trešdienas nav ļauta arī distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšana. To paredz valdības 1.aprīlī pieņemtais lēmums par veikalu darbu atsākšanu ārpus tirdzniecības centriem no 7.aprīļa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:44

Jaunākās diskusijas