Sieviete izdara pašnāvību, iespējams, zāļu dēļ

tautaruna.lv 30.aprīlis 2021, 20:31
 
Oksana Džadana/F64
Ulda un Ivetas ģimenē martā notika traģēdija. Mamma 71 gadu vecumā, izlecot no balkona, izdarīja pašnāvību. Mamma dzīvoja kopā ar vīru un nevienam piederīgajam neradās aizdomas, ka sieviete varētu spert šādu soli, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Ģimene aprunājusies ar blakus esošā tirdzniecības centra apsargiem, kuri novērošanas kamerās varot redzēt notikušo traģēdiju. Sieviete paņēmusi ķeblīti, lai uzkāptu uz balkona margām, uz tām sēdējusi aptuveni četras minūtes, pēc tam palaidusi vaļā rokas un atmuguriski izkritusi.

Mamma bija vājdzirdīga un stāstīja bērniem, ka galvā skan trokšņi. Neskaitāmie ārstu apmeklējumi nevainagojās ar panākumiem. Ieilgusī kaite noveda pie antidepresantu un miega zāļu lietošanas.

Sarakste ar ģimenes ārsti saglabājusies mammas telefonā. Redzams, ka medikamenti izrakstīti pēc mammas lūguma. Daktere vien atbildējusi: ”Izrakstīju”, neuzdodot nekādus jautājumus. Kad ģimenes ārstei lūgts paskaidrot, vai abus antidepresantus var lietot paralēli un kopā ar miega zālēm, ārste līdz pat izdarītajai pašnāvībai pēc 11 dienām tā arī neatbildēja.

"Zāļu instrukcijā rakstīts, ka tās var radīt pašnāvniecisku tieksmi. Pirmo desmit dienu laikā jābūt ārstu uzraudzībā. Mēs konstatējām, ka zāļu paciņā trūkst piecu tablešu. Tātad piecas tabletes bija izdzērusi," stāsta meita Iveta.

Par notikušo piederīgie vērsušies arī Veselības inspekcijā, kas vērtēs ģimenes ārstes atbildību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas