Izmantoja aizkarus kā virvi un pēc tam “aizlaidās”; Purvciemā noticis mīklains ugunsgrēks

tautaruna.lv 30.aprīlis 2021, 8:43
 
pexels.com
Aizvadītajā naktī Purvciemā, Rīgā vīrietis glābjoties no ugunsgrēka savā dzīvoklī, lika lietā aizkarus. Viņš tos piesēja pie balkona margām un nolaidās lejā uz kaimiņu balkonu, taču kad dzīvībai briesmas vairs nedraudēja, ugunsdzēsējus saukt vīrietis nesteidzās, vēsta raidījums "Degpunktā".

Dzīvokļa iemītnieku, pusmūža vecuma vīrieti, kaimiņi nav redzējuši kopš aizvadītās nakts notikumiem, kad viņa īrētais miteklis izdega, bet viņš pats “aizlaidās lapās”.

Aizdegšanas iemesli, kā arī pats notikums ir visai mīklains un nesaprotams. Liesmas ceturtā stāva dzīvoklī sākās ap plkst. 4.00, tad kas visi pārējie mājinieki jau sen gulēja dziļā miegā. Par ugunsgrēku pirmie uzzināja trešā stāva iedzīvotāji, turklāt visai amizantā veidā.

Cilvēkus pamodināja klauvējieni pie balkona logiem. Uztrūkušies no miega, mājinieki gāja skatīties, kas notiek un atskārta, ka uz balkona stāv ceturtā stāva kaimiņš. Atklājās, ka nakts viesis, glābjoties no ugunsgrēka, kā virvi izmantojis aizkarus, un piesienot tos pie margām, nolaidies lejā uz trešo stāvu.

“Viņš izlēca, pieķērās pie kaimiņu balkona. Kā viņš to izdarīja es nezinu, varbūt sportists. Nezinu, tajā dzīvokli kaut kādi dīvaini cilvēki dzīvo,” stāsta piektā stāva kaimiņš.

“Viņš nolaidās pa tillu, no ārpuses varēja redzēt - tills karājās. Nolaidās pie mana kaimiņa un sāka murgot, par kaut kādiem dēmoniem stāstīt. Vai viņš sajuka prātā, vai Dievs viņu zina kas,” atceras trešā stāva iedzīvotāja.

No kaimiņiem sekoja racionāls piedāvājums - saukt ugunsdzēsējus un centies pašiem slāpēt liesmas, bet dīvainais vīrietis tā vietā lai iesaistītos glābšanas darbos, steidza pamest māju.

“Kaimiņš vēl viņam dzinās pakaļ, gar bērnu dārzu skrēja. Kaimiņš bija čībās,” teica kaimiņiene.

Beigu beigās, kad dzīvoklī tika izsauktie glābēji, konstatēts ka degušas sadzīves mantas un drēbes desmit kvadrātmetru platībā. Aptuveni stundu dienestiem vajadzēja lai postažu likvidētu. Pēc ugunsdzēsējiem mājā viesojās arī policijas izmeklētāji, kuri aptaujāja kaimiņus, jo likumsargus ieinteresēja aizbēgušā vīrieša rīcība un motīvi. Kopumā postaža iznicināja lielāko daļu no ceturtā stāva dzīvokļa un liesmu dzēšanas laikā nopludināti divi trešā stāva mitekļi. Par laimi cietušo kaimiņu īpašumi bija apdrošināti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:06

Jaunākās diskusijas