Bukšs atklāj, vai maijā būs vasarīgi silts laiks

tautaruna.lv 30.aprīlis 2021, 10:30
 
Anita Vaivode/F64
Dabas zīmju pētnieks Vilis Bukšs dalījies ar saviem paredzējumiem par laika apstākļiem maijā.

Kā savā blogā "Mans laiks" raksta dabas zīmju vērotājs, maija pirmajā pusē laika apstākļi būs mainīgi. Laiks līdz 9. maijam būs lielākoties vēss un mitrs. Nereti gaidāms arī lietus un krusa. Līdz 10. maijam skaidrās naktīs uz augsnes dažviet būs salnas. Temperatūra dienā būs ap + 10..+12 grādiem. Atbilstoši nozīmīgām dienām janvārī siltāks un saulaināks varētu būt pēc 10. maija, kad temperatūra var sasniegt +20 un vairāk grādu.

Lapu mēneša vidū pārsvarā laiks būs sauss un saulains. Laikā līdz 23. maijam paredzamas dienas ar vasarīgu siltumu, kad temperatūra vietām var sasniegt +25 grādus. "Šajā laikā varētu būt arī pērkona negaisi ar īslaicīgām, bet stiprām pērkona lietusgāzēm un iespējama arī krusa," atklāj Bukšs.

Mēneša otrajā pusē, laikā ap 25. maiju kļūs vēsāks, būs vairāk dienu ar īslaicīgiem nokrišņiem un pastiprināsies arī vējš. Vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem, ziemeļiem un pirms saullēkta iestājoties bezvējam, salnu vietās arī salnas.

"Sekojot ziemas galvenajam mēnesim janvārim un pirmajam pavasara mēnesim martam, tad maijs solās būt tuvu ikgadējiem vidējiem rādījumiem. Kopumā ar temperatūru tuvu vidējam, bet nokrišņu sadalījums nevienmērīgs. Dažviet vairāk kā parasti, bet citviet mazāk par normu," norāda dabas zīmju vērotājs.

Bukšs atklāj, ka skatoties tālāk, rādās būt silts un pārsvarā sauss pirmais vasaras mēnesis jūnijs un pērkoņains siena mēnesis jūlijs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:44

Jaunākās diskusijas