Olga Rajecka izvēlas staigāt turbānā

tautaruna.lv 31.marts 2021, 19:01
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Leģendāra latviešu dziedātāja Olga Rajecka šajā pavasarī kā sava stila aksesuāru izvēlējusies galvas segu turbānu.

"Mūsu skaistā puķīte, rozīte, magonīte," vēsta ieraksts pie vietnē Instagram publicētās fotogrāfijas, kurā Olga redzama pie Lieldienu svētku galda ar pavasarīgu turbānu galvā.

Skaisto fotogrāfiju publicējis aktrises un rotu meistares Agneses Zeltiņas uzņēmums.

Tieši Agnese Zeltiņa ir viena no pamanāmākajām pašmāju slavenībām, kura iemīļojusi nēsāt šīs košās galvas segas. Aktrise pat atklājusi, ka jau no bērnības dod priekšroku lakatu siešanai ap galvu un labprāt nēsā turbānus. Šāda aksesuārā izvēli viņa saista ar savu "iepriekšējo dzīvi".

Turbāns ir vīriešu un sieviešu galvassega no viegla, bieza zīda auduma, kas vairākkārtīgi apsieta ap galvu, nosedzot matus. Turbānu, kas rotāts ar grezumlietām, sauc par čalmu. Kā tradicionāla galvassega tā tiek izmantota Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu valstīs, kā arī Dienvidāzijā.

Turbāns agri izplatījās arī arābu pasaulē un citās mūsdienu Irānai (persiešu valstij) tuvākajās zemēs. Eiropā turbānu sāka izmantot un valkāt kopš Krusta kariem, kas aizsākās 11. gadsimtā, piemēram, turbāns bija modes lieta Burgundijas karalistē (pastāvēja līdz 14. gadsimtam mūsdienu Francijas teritorijā). Pēc tam turbāns Eiropā “nozuda” līdz 17. gadsimtam, kad tas atkal tika plaši izmantots Osmaņu impērijas iekarotajās zemēs. Arī Napoleona Bonaparta armija izmantoja turbānus karagājienos uz Ēģipti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:00

Jaunākās diskusijas