Atklāj jaunu informāciju par Ziepniekkalnā aizturēto rūdīto laupītāju

tautaruna.lv 31.marts 2021, 13:09
 
Ekrānšāviņš no video
Pievakarē vienā no ielām Ziepniekkalnā kāds garāmgājējs kļuva par liecinieku uzbrukumam un nolēma iejaukties. Nevienaldzīgās rīcības dēļ vīrietim sanāca veiksmīgi aizturēt ielas laupītāju, kas centās jaunajai sievietei atņemt vērtīgas mantas. Šobrīd policisti aktīvi meklē arī citus laupītāja upurus, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Minētais vīrietis tikai pagājušajā gada oktobrī iznāca no cietuma, bet tagad atkal sēdīsies uz apsūdzēto sola un, iespējams, atgriezīsies ieslodzījumā. Viņš tiek turēts aizdomās par vismaz diviem laupīšanas mēģinājumiem Ziepniekkalnā, ko viņš paveica marta vidū.

Jāsaka, ka abos gadījumos uzbrucēja plāns nopelnīt pamatīgi izgāzās. Pirmais uzbrukums kādai 34 gadus vecai sievietei notika pievakarē, ap plkst. 21.00, Liesmas ielā. Laupītājs bija noskatījis vietu tālāk no apkārtēju acīm un centās no sievietes rokām izraut somiņu. Tas varmākam neizdevās, turklāt cietusī pamanījās aizbēgt.

Acīmredzot pārkāpējs negrasījās padoties un tukšā iet mājās. Pēc 20 minūtēm viņš turpat netālu, Īslīces ielā, noskatīja citu upuri - 26 gadus vecu sievieti. Paveicās, ka uzbrukumu redzēja kāds garāmgājējs, kurš nepalika vienaldzīgs un iejaucās.

“Turpat netālu gāja vīrietis, kurš notiekošo pamanīja un veica aizturēšanu. Attiecīgi tika izsaukta policija, un par minēto faktu Rīgas Zemgales iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par laupīšanas mēģinājumu. Ņemot vērā, ka šāda veida noziegumos eventuālo cietušo skaits varētu būt lielāks, Rīgas Zemgales iecirknis lūdz rūpīgi apskatīt attēlā redzamo vīrieti un atsaukties, ja ir bijis kas līdzīgs,” teic Valsts policijas RRP Zemgales iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieks Edgars Zaķis.

Iespējamos varmākas upurus valsts policija aicina vērsties jebkurā tuvākajā iecirknī, rakstot iesniegumu vai arī zvanot pa tālruņa numuru 67085984 vai 110. Šobrīd zināms, ka aizturētajam tiesa jau piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas