Pensionāre no Rēzeknes slimnīcas atgriežas ar Covid; tuvinieki neizpratnē

tautaruna.lv 31.marts 2021, 7:00
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Pēc izrakstīšanas no Rēzeknes slimnīcas sirmgalvei mājās, kur viņu apkopj Covid-19 riska grupā esoši radinieki, konstatēta saslimšana ar koronavīrusu. Tuviniece uzskata, ka inficēšanās ar koronavīrusu notikusi ārstniecības iestādē. Pauž neizpratni, kāpēc pirms izrakstīšanas slimnīcā neveica Covid-19 testu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Redakcijā vēršas rēzekniete Svetlana, kuras māte sirmgalve nesen izrakstīta no Rēzeknes slimnīcas, kur pēc smaga kritiena viņai veica operāciju un kur paciente ārstējās aptuveni divas nedēļas. Nogādātai slimnīcā, pacientei veikts Covid-19 tests, kas bijis negatīvs. Lai gan tuviniece ir pateicīga ārstiem, kuri saārstēja kaiti, kuras dēļ māte nonāca slimnīcā, Svetlana, paužot neizpratni, ziņo, ka mātei, pēc atgriešanās mājās, konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Svetlana uzskata, ka māte saslimusi slimnīcā, un norāda, ka Covid-19 tests, izrakstot no slimnīcas, netika veikts. Tādējādi mājās tikuši apdraudēti tuvinieki, kuri kopj māti - pati Svetlana un viņas vīrs, abi riska grupā esošas personas, kuriem nu jāatrodas pašizolācijā kā kontaktpersonām.

"Pateikt, ka mums bija šoks, ir nepateikt neko! Mēs [es un vīrs] esam riska grupā. Vīram 64 gadi, es esmu onkoloģijas pacients. Invaliditātes grupa jau septiņus gadus! Mēs arī neesam jauni cilvēki! Mēs gadu dzīvojām mierīgi, tai skaitā arī mamma. Piesargājāmies, dzīvojām mierīgi, neviens nesaslimām, bet pēkšņi no slimnīcas atved mājās tādu ”dāvanu”! Es ”sitos”, lai, izrakstot no slimnīcas, arī veiktu Covid-19 testu!" pauž Svetlana.

Rēzeknes slimnīcā informē, ka pacientes tuviniece jau paguvusi sazināties ar ārstniecības iestādes administrāciju, veltot tai pārmetumus.

Inese Driķe, Rēzeknes slimnīcas Veselības aprūpes vadītāja:

"Pēc radinieku zvana saņemšanas veicām iekšējo izpēti, izmeklēšanu. Neatradām nekāda veida kontaktus [ar inficētu personu] nedz palātās, nedz tranzīta, nedz no Covid-19 tīrajā nodaļā. Visu ārstēšanās laiku nevienam nav bijusi paaugstināta temperatūra, cita simptomātika arī nav bijusi. Lielākā daļa inficēšanās gadījumu nav izsekojami."

Rēzeknes slimnīcas pārstāve Driķe informē, ka pārliecinoši lielākā slimnīcas personāla daļa vakcinēta pret Covid-19, vien daži esot vakcīnas pretinieki. Viņiem, tāpat kā visiem, esot piekodināts ievērot epidemioloģiskās drošības prasības saskarē ar pacientiem un kolēģiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:35

Jaunākās diskusijas