Kāpēc pēc vakcinācijas pret Covid-19 vēlams ieplānot brīvdienu?

tautaruna.lv 31.marts 2021, 13:59
 
AFP/Scanpix/LETA
Aptuveni puse pret Covid-19 vakcinēto pirmajās dienās pēc potes saņemšanas jūt gripai līdzīgus simptomus – visbiežāk galvassāpes, nogurumu vai paaugstinātu temperatūru. Šīs izjūtas ir paredzamas un nerada kaitējumu veselībai. Tie, kas vakcīnu jau saņēmuši, iesaka nākamo dienu pēc vakcinācijas ieplānot brīvu, vēstīts Zandas Ozolas-Balodes materiālā LTV "Panorāmā".

Linda Curika savu pirmo "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnas devu saņēma pagājušajā nedēļā - tad, kad sāka potēt hroniskos slimniekus.

"Vakcinējos 8 no rīta darbadienā, līdz vieniem jutos ļoti labi un visiem stāstīju, cik jūtos brīnišķīgi, un tad es jutu, ka pamazām ceļas temperatūra un paliek grūtāk un sliktāk," teica Linda.

Gripai līdzīgi simptomi viņai bija aptuveni diennakti un tad tie paši no sevis arī pazuda. "Man tie bija lieli svētki, ka es varēju dabūt Covid-19 vakcīnu, līdz ar to tā ir maza cena par to ieguvumu, ko iegūsti - drošības sajūtu."

Linda stāstīja, ka sliktā pašsajūta ietekmēja darba spējas, tāpēc viņa citiem iesaka vakcinēties, taču vakcinācijas dienā neko būtisku neieplānot.

Un ar līdzīgiem ierakstiem mikroblogošanas vietnē ''Twitter'' dalījušies vēl vairāki cilvēki, kas aizvadītajā nedēļā saņēmuši Covid-19 vakcīnu.

Zāļu valsts aģentūrā (ZVA) norādīja, ka visas minētās ir gaidāmas blakusparādības. Pilnīgi normālas un nerada draudus veselībai.

"Saskaņā ar pirmsreģistrācijas pētījumiem, apmēram pusei cilvēku varētu rasties gripai līdzīgi simptomi, pusei no vakcinētajiem cilvēkiem, bet Latvijā mums ir ziņojuši aptuveni viens cilvēks no 100 vakcinētajiem," norādīja ZVA un Eiropas Zāļu ağentūras pārstāve Zane Neikena.

Arī ZVA aicināja, ja iespējams, pēc vakcinēšanās ieplānot brīvu dienu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas