"Rīgas satiksme" nepamatoti bargi soda autovadītāju

tautaruna.lv 31.marts 2021, 21:21
 
Gints Ivuškāns/ F64
Aizmirstot samaksāt par automašīnas novietošanu maksas stāvvietā Rīgas centrā, SIA “Rīgas satiksme” sodījusi automašīnas īpašnieci, tomēr autostāvvietu kontrolieris, izrakstot soda kvīti, kļūdījies, nosakot tarifa zonu, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Rīdziniece Baiba pēc automašīnas novietošanas maksas stāvvietas Rīgas centrā, Avotu ielā, aizmirsa samaksāt par tās izmantošanu. Apskatot soda kvīti, Baiba saprata, ka autostāvvietas kontrolieris kļūdījies, nosakot tarifa zonu: B zonas vietā norādījis, ka pārkāpums noticis A zonā, kur gan autostāvvietas tarifs ir augstāks, gan soda nauda, ja nesamaksā par stāvvietas izmantošanu, lielāka.

Telefoniski sazinoties ar autostāvvietas apsaimniekotāju “Rīgas satiksme”, Baibai esot ieteikts samaksāt soda naudu par pārkāpumu dārgākā A zonā un iesniegt elektroniski parakstītu iesniegumu ar pieprasījumu atmaksāt pārmaksāto starpību (starp A un B zonām). Tomēr Baibai nav elektroniskā paraksta.

SIA “Rīgas satiksme” norādīja, ka gadījumos, kas saistīti ar naudas pārskaitījumiem (šajā gadījumā - starpības atmaksu), nepieciešams identificēt personu, tāpēc iesniegums jāiesniedz parakstīts ar elektronisko parakstu.

Uzzināt par sodiem, tos apmaksāt un, kā šajā gadījumā būtu nepieciešams, pieprasīt naudas atmaksu var arī bez elektroniskā paraksta “Rīgas satiksmes” e-pakalpojumu interneta vietnē (tajā klients savu personību apstiprina ar internetbankas datiem). Šāds risinājums, telefoniski sazinoties ar uzņēmumu, arī esot piedāvāts. Baiba centusies vietnē piereģistrēt savas automašīnas datus, reģistrēt lietotāja profilu, tomēr tas neizdevās. Sistēma neesot ļāvusi augšupielādēt pieprasītos divus fotoattēlus, kuros jāiemūžina automašīnas tehniskā apliecība no abām pusēm.

Nesekmīgās darbības e-pakalpojumos izvedušas no pacietības Baibu.

Nepamatoti bargi sodītā autovadītāja ir neizpratnē, kāpēc Covid-19 pandēmijas laikā, kad cilvēkus aicina pēc iespējas risināt situācijas attālināti, viņai jāsaskaras ar tādām grūtībām, turklāt situācijā, kad “Rīgas satiksmes” darbinieks pieļāvis kļūdu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:24

Jaunākās diskusijas