Vecmīlgrāvī kādā mājā visiem iedzīvotājiem aizliedz kāpt uz lodžijām

tautaruna.lv 31.marts 2021, 18:30
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Bīstama situācija pārbiedējusi Dombrovska ielas iedzīvotājus Vecmīlgrāvī. No septītā stāva dienas vidū krita lodžijas konstrukcija, kas varēja kādam uzkrist uz galvas. Smagā plāksne piezemējās uz zālāja – vietā, kur pirms pāris minūtēm pastaigājās bērni, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Taujāta par lodžijas sabrukšanas iemeslu, dzīvesvietas saimniece uztraukti rausta plecus. Viņa nesaprot, kāpēc tā gadījās. Skaidrs ir tas, ka iepriekš vizuāli betona plāksne nelika manīt par vājiem stiprinājumiem.

Toties kaimiņš Vitālijs māk skaidrot avārijas situācijas iemeslus. Bijušais celtnieks detalizēti apraksta, ko strādnieki un apsaimniekotāji laikam jau, palaiduši garām.

“Iemesls ir tāds, ka šis nožogojums, parādīšu jums šādi. Proti, betona plāksne, apmēram 200, 180 kilogramu smaga, ir ievietota tādā kā rāmī, kas veidots no tērauda leņķdzelža - 50 uz 50 milimetriem. Vairāk nekas to netur. Kā rūpnīcā ielējuši, tā arī palika, bet tur vajadzēja vēl armatūru piemetināt klāt rāmim. Tas netika izdarīts jau rūpnīcā un tā ir kļūda,” stāsta kaimiņš.

“Kad līst lietus, ūdens tek virsū tai vietai, šuvei, starp metālu un betonu. Metāls sāk rūsēt, to veicina arī temperatūras svārstības, ūdens tiek klāt un plāksne var mierīgi nogāzties. Tur ir arī otra plāksne, tāda pati, kas jau ir izvirzījusies uz āru kādus divdesmit piecus milimetrus. Arī tā drīz nokritīs, es nemāku teikt, varbūt šodien kritīs, varbūt rīt, varbūt pēc minūtes. Tas ir ļoti bīstami,” turpina Vitālijs

Ap plkst. 17.00 notikuma vietā ieradās Rīgas būvvaldes darbinieki un nama apsaimniekotāja pārstāvji, kas kāpņu telpās izlīmēja brīdinošus tekstus. Tagad visiem ēkas iedzīvotājiem kāpt uz lodžijām ir aizliegts jo, izrādās, tas nav droši.

Uz jautājumu, kā situācija tiks risināta, lai tā neatkārtotos, kādi būs apsekošanas darbi un tālākie plāni, “Rīgas namu pārvaldnieka” pārstāve Una Grenevica saka: “Šobrīd ”Rīgas namu pārvaldnieks” gaida būvvaldes lēmumu, pēc kura tiks izstrādāts mājas tehniskās apsekošanas atzinums. Uz to balstoties mēs izstrādāsim projektu konstrukciju stiprināšanai un tas notiks visā ēkā. Šie te remontdarbi tiek veikti no mājas uzkrājuma, kas paredzēts remontdarbiem. (DP: Cik apmēram tas varētu izmaksāt, kāda summa?) To mēs šobrīd nevaram pateikt.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas