FOTO: Pašmāju slavenības atzīmē Lāčplēša dienu

Anete Ošleja 11.novembris 2020, 14:15
 
f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Šodien Latvijā tiek atzīmēta Lāčplēša diena. Šajā dienā mēs pieminam Brīvības cīņās kritušos karavīrus. Lai arī šogad šie svētki iezīmējas citādākā gaisotnē, vairākas pašmāju slavenības mūs visus sveic šajos svētkos.

Sociālajos medijos vairāki Latvijā zināmi cilvēki steidz pieminēt šo dienu.

Bārmenis, uzņēmējs Andris Reizenbergs savā sociālo mediju kontā visus šajos svētkos sveica ar skaistu sarkanbaltsarkanu puķu pušķi.

View this post on Instagram

A post shared by Andris Reizenbergs (@andris_reizenbergs) on

Savukārt dziedātāja, vokālā pedagoģe Liene Šomase savā Instagram kontā dalījās ar pārdomām, ka šajos svētkos prātīgāk būtu nevis doties uz krastmalu un nolikt svecīti, bet gan darīt ko pavisam citu. Viņa iesaka atbalstīt savus draugus uzņēmējus un doties šodien tieši pie viņiem. Lai palīdzētu šajā ārkārtas situācijā, viņiem turpināt cīnīties.

Ekrānuzņēmums no Instagram

Savukārt Māris Grigalis šodien visiem Radio StarFM klausītājiem sniedz iespēju izbaudīt dienu latviskā gaisotnē. Viņš visas dienas laikā svētkiem pa godu sniedz iespēju baudīt skaistu latviešu mūziku.

Ekrānuzņēmums no Instagram

Tikmēr dziedātāja, žurnāliste Agnese Šīrante visus savus sekotājusi ir iepriecinājusi ar sievišķīgu fotogrāfiju par godu svētkiem. Viņa dalījās ar dziļdomīgu citātu, rosinot sekotājus aizdomāties vai viņiem piemīt šāda Latvijas sajūta. Kā viņa pat atzīst, tad viņai tā piemīt.

“Tam, kas mums ir aiz muguras un tam, kas mums vēl tikai priekšā, ir niecīga nozīme, salīdzinājumā ar to, kas ir katrā no mums.”
View this post on Instagram

A post shared by Agnese Šīrante (@agnesesirante) on

Savukārt šovu un pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš aicina ikvienā mājā šodien iedegt svecīti, tā pieminot šo Lāčplēša dienu.

"Lai katrā mājā, būdiņā, pilī, muižā, dāčā, guļbūvē, apartamentā, kopmītnē, terasē, pajumtē un rotaļu namiņā deg veselīga uguntiņa un plīvo Latvijas karogs!"
View this post on Instagram

A post shared by Renārs Zeltiņš (@renarszeltins) on

Kā zināms Lāčplēša diena, kopš 1920. gada 11.novembra, ir Lāčplēša Kara ordeņa svētku un pasniegšanas diena, kas vēlāk kļuvusi par visu Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas dienu. Viena no pazīstamākajām Lāčplēša dienas tradīcijām, kas aizsākusies 1988. gadā, ir svecīšu aizdedzināšana pie Rīgas pils mūra 11. novembra krastmalā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas